For første gang har forskere undersøkt om det er mikroplast i fiskekjøttet

Forskere har undersøkt villaks, oppdrettslaks og fjellørret. De har vært på jakt etter mikroplast i fiskekjøttet.

På plastlaboratoriet: Her viser forsker Tanja Kögel fram plastlaboratoriet på Havforskningsinstituttet til byrådsleder Roger Valhammer (Ap) i Bergen.   Foto: Kjartan Mæstad / Havforskningsinstituttet

- Vi finner mikroplast både i fiskekjøttet og i leveren til alle fiskeartene vi undersøker, forteller forsker Tanja Kögel ved Havforskningsinstituttet. I studien SalmoDetect har forskerne undersøkt villaks, oppdrettslaks og fjellørret for å finne ut om det er forskjell mellom de tre fiskeartene som lever i ulike miljø. I fisken finner de plastpartikler på fra under 250 og ned til ti mikrometer (en mikrometer=0,001 mm).