NTNU dekker karanteneopphold for studenter som kommer fra utlandet

Når studenter kommer til Norge for å studere, må de ti dager i karantene. Etter nyttår får de dekket hotelloppholdet av universitetet.

NTNU gjorde flere tiltak for å unngå at studenter skulle bli skadelidende av koronasituasjonen.  Foto: Christine Schefte

Saken oppdateres.

NTNU regner med å bruke fem millioner kroner på karantenehotell for sine studenter etter jul. I en pressemelding skriver NTNU at utgiftene er fordelt på tre millioner kroner for utvekslingsstudenter og i underkant av 2 millioner for mastergradsstudenter.

Onsdag ga Kunnskapsdepartementet beskjed om universiteter og høyskoler bør dekke hotellregningen for nye internasjonale studenter som kommer til Norge etter jul. De fleste av disse må tilbringe 10 dager på karantenehotell. Dette tar NTNU til etterretning, heter det i meldingen.

LES OGSÅ: Studenter smittet. Slik opplever NTNU utviklingen

Uvisst hvor mange som kommer

NTNU har besluttet å dekke karantenehotell for alle nye studenter som kommer fra utlandet til Trondheim, Gjøvik og Ålesund for å studere våren 2021. NTNU hadde allerede vedtatt å dekke karantenehotell for mastergradsstudentene. Nå får også utvekslingsstudentene dekket denne utgiften.

NTNU planlegger å ta imot rundt 300 mastergradsstudenter og 600 utvekslingsstudenter til de tre studiebyene. Det er så mange som har fått tilbud om plass og har takket ja, men ifølge NTNU er det fortsatt usikkert hvor mange som faktisk kommer. For en del kan det være vanskelig å få reise til Norge, og andre velger likevel å takke nei på grunn av den usikre situasjonen, skriver NTNU.

– Internasjonal seksjon er i tett kontakt med studentene som kommer til Norge, og de vil bli godt ivaretatt både mens de er på karantenehotell og i tiden etterpå, sier seksjonsleder, Anja Linge Valberg i pressemeldingen fra NTNU.

LES OGSÅ: Sparepengene forsvant med koronaen - nå ber Samfundet om hjelp fra staten

På forsiden nå