Hos Kalle er også kråkene velkomne

- Ikke jag kråkene og skjærene. Hvis man driver restaurant, får man ta imot alle gjester som kommer, sier Karl H. Brox. På foringsstasjonene han har rundt hytta, er alle fugler velkomne, ikke bare småfuglene.

En ypperlig korona-aktivitet er å gå i skogen og se på fuglene, synes Karl H. Brox. Få har skrevet så mye om fugler som naturjournalisten og forfatteren. Sin første fuglebok, «Fuglene i Trondheim», kom i 1985. Nå har han utgitt «Fuglene vi fôrer» stappet med kunnskap og råd for dem som vil hjelpe fuglene gjennom vinteren.  Foto: Erling Skjervold

Boden er full av bøtter og poser med fuglefôr. Inne i hytta har han kneippbrød som han kutter opp og legger ut på bakken. Så fort det er gjort, styrter meisene til og henter med seg brødbiter. Og etter en stund kommer større nøtteskriker. De tilhører kråkefamilien som det finnes åtte arter av i Norge.