Trekker nasjonale ambulansetall:

– Vil føre til nedbygging av ambulansetilbudet, og gjøre det mer utrygt for folk

Helsemyndighetene skal slutte å sjekke om et nasjonalt tidskrav for ambulanser innfris ute i kommunene. Flere tror det vil føre til at ambulanser forsvinner.

Helse Nord-Trøndelag vil spare penger ved å kutte i ambulansetjenesten i Meråker. Planen er å begynne med hjemmevakter for ambulansearbeiderne på nattestid, heller enn dagens døgnbemanning ved stasjonen. Kari Anita Furunes (Sp) har tatt opp kampen. – Jeg kommer til å gjøre alt som står i min makt for å beholde ambulansetilbudet i Meråker. Det handler om sikkerhet for liv og helse, sier Furunes, som mandag fikk med seg et enstemmig formannskap i kommunen på å kreve helseforetaket dropper kuttet.   Foto: Richard Sagen

– Denne endringa vil helt sikkert føre til en nedbygging av ambulansetilbudet, og dermed gjøre det mer utrygt for folk i distriktene, mener Ola Yttre, leder i Ambulanseforbundet i Delta.