- Vanskelig å si om hun har hatt korona selv om hun testet negativt i ettertid

Hun har vært syk i snart ett år og er overbevist om at det er korona. - Det kan godt hende, men er vanskelig å fastslå, svarer assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad.

Langtidssyk: Hun var frisk og sprek og uten sykdommer , men i februar-mars ble hun syk og tror det var korona, men ble først testet i ettertid. Både koronatest og antistofftest var negativ. LIkevel kan hun ha hatt korona, sier assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad.   Foto: Rune Petter Ness

Mandag fortalte Adresseavisen om ei trondheimskvinne tidlig i 40-årene som tror hun har hatt korona fordi hun har vært syk i nesten et helt år. Hun ble syk omtrent da koronasykdommen brøt ut i Norge, men ble ikke koronatestet da. Den gangen var det dårlig med testkapasitet, og de som ikke var alvorlige syke ble ikke prioritert.