Skiløypekrangelen i Gjevilvassdalen:

- Det er bedre å bli i Trondheim og ta en tur i Bymarka enn å gå på ski fra hytta i Oppdal

Grunneier står mot grunneier. Nabo står mot nabo, og hytteeier mot hytteeier. Nå vil kommunestyret prøve nok en gang å få til skiløype i Gjevilvassdalen.

Hyttefolk på tur: Gjevilvassløypa er enkel å gå med lite stigning og bratte bakker. Samtidig er det utsikt til fjell som Okla, Gjevilvasskamban og Bløhø, og i enden ligger Gjevilvasshytta med det folk sier er verdens beste kanelsnurrer. Nå blir veien brøyta og egner seg best til fottur eller sykkel.  Foto: ludvig killingberg

- Det virker helt håpløst, sier hytteeier Vibece Larsen. Hun står på den brøyta veien der hun gjerne skulle hatt skiløype. Nesten tusen hytteeiere i Gjevilvassdalen har mistet skiløypa i nærheten av hytta si og dermed tilgangen til det store løypenettet i Oppdal kommune.