Brøyterne foreslo løsning på løypekrangel. Nå svarer andre grunneiere

Krangelen om skiløypa i Gjevilvassdalen er ikke over. Nå har brøyterne fått svar fra grunneierne som sist uke kom med første forslag til forlik.

Vil ha vinterstengt vei: Dette er en del av grunneierne som kaller seg «Initiativtakerne for et forlik i Gjevilvassdalen». De svarer nå på forliket brøyterne kommer med.   Foto: morgan frelsøy / opp

Gjevilvasskrangelen står om skiløype på veien eller brøyta vei og skiløype utenfor veien. På den ene sida står flesteparten både av grunneierne og hyttefolket. På den andre sida står brøyterne. Den siste gruppa er grunneiere som har fått flere rettsavgjørelser på at de har rett til å brøyte veien. De vil ha helårsvei i dalen og skiløype i alternativ trasé. Det siste har møtt motstand fra grunneiere som vil ha skiløypa på veien. Etter det Adresseavisen forstår, har også brøyterne enkelte hytteeiere på sin side.