Da fuglekikkerne lyktes i jakten på sjeldenhetene

- Få se! Ja, der er den! Herlig! Da dagen var over, hadde Gudrun Engan Tronsaune og vennene hennes sett 73 ulike fuglearter. Først da Hegge-brødrene dukket opp, kunne hun notere en virkelig sjelden art på lista si.

Først da Hegge-brødrene kom, fikk NOF-gruppa sett en skikkelig sjelden fugleart. Fra venstre Bjarne Bjørnbakk, Grethe Morken Tønne, Gudrun Engan Tronsaune, Øystein Hegge og Morten Hegge.  Foto: Richard Sagen

I det trønderske fuglekikkermiljøet omtales de som Hegge-brødrene. De er også kjent som Øystein og Morten Hegge og musikere i Tre små kinesere og Nagant. En kald dag i begynnelsen av mai klarte brødrene å skape ordentlig liv i leiren til gjengen som kaller seg dagturgruppa i trondheimsavdelingen til Norsk Ornitologisk Forening (NOF).