Maren (20) kan bli tidenes yngste stortingsrepresentant

En 20-åring fra Hølonda og Senterpartiet er lykkelig og spent. Hun har gjennomført skoledebatt etter skoledebatt og kan ende på Stortinget.

Vantro jubel: Her går det opp for Maren Grøthe at hun kanskje kan vente seg en stortingsplass.  Foto: Roar Blåsmo-Falnes

Maren Grøthe er 20 år og kommer fra Hølonda i Melhus. Hun er ungdomskandidat og tredje kandidat på stortingslista for Senterpartiet i Sør-Trøndelag. Da klokka rundet 22 mandag kveld, var senterpartistene på valgvake i Trondheim sentrum, temmelig sikre på at hun kommer til å møte fast på Stortinget. Partiet hadde sikret seg vel 15 prosent av stemmene i valgkretsen og var inne med to mandater. Men heiagjengen i Trondheim regner med at toppkandidaten Ola Borten Moe blir statsråd. Dermed kan Maren Grøthe forberede seg på å dra til Oslo.