Enorme forventninger til helseminister Ingvild Kjerkol:

Hun møter enorme forventninger: - Åpenbare grunner til at psykisk helsevern blir viktig

Som nyutnevnt helseminister blir Ingvild Kjerkol møtt med enorme forventninger. Statsminister Jonas Gahr Støre nevnte drapene på Kongsberg i forbindelse med utfordringene Kjerkol nå skal gå løs på i psykiatrien.

VIL TRAPPE OPP: Statsminister Jonas Gahr Støre koblet i morgentimene torsdag drapene i Kongsberg med behovet for å prioritere psykisk helse. Hans nye helseminister er mer forsiktig, men fastslår at psykisk helse blir viktig for regjeringen.  Foto: Ali Zare

- Vi vet ikke så mye om årsakene eller hendelsesforløpet i Kongsberg. Vi forholder oss til at det er en hendelse vi ikke kjenner bakgrunnen for og innholdet i. Men det er helt åpenbare grunner for at psykisk helsevern blir viktig i denne regjeringens virketid, sier Ingvild Kjerkol.