Buss skled av veien og bil havnet på taket. Glatte veier og flere ulykker i morgentimene mandag

Både natt til mandag og søndag kveld fikk politiet melding om flere ulykker på grunn av glatt føre.

Bilen havnet i grøfta ved Turhaugen i Rissa.   Foto: ALEXANDER KILLINGBERG

Saken oppdateres.

- Det har vært skikkelig glatt flere steder, sier operasjonsleder Ellen Maria Brende ved politiets operasjonssentral i Trøndelag til Adresseavisen mandag morgen.


Tips oss! Har du bilder, video eller opplysninger?

Telefon: 464 07 200 tips@adresseavisen.no


Klokken 06.31 mandag skled en buss av veien på riksveg 30 øst for Singsås. Det er ikke meldt om personskader, men bussen ble stående delvis i veibanen og det ble meldt om glatt vei. To timer senere skrev Vegtrafikksentralen at veien var ryddet og trafikken gikk som normalt.

- Svært glatt

Lars Ingmar Nyhus var en av flere som ble stående og vente på at veien skulle bli ryddet mandag morgen. Han forteller at det er flere utforkjøringer på grunn av det glatte føret.

- Vi har vel stått en halvtime nå. Det er svært glatt her. Trafikken dirigeres på grunn av veiarbeid og det virker som om flere sliter med å ta løs, og sklir, etter å ha stått i motbakke, sa han.

Det er full stopp på Riksveg 30 ved Reitstøa mellom Singsås og Haltdalen. Flere biler og busser står i grøfta i området.   Foto: Adressa-tipser

Havnet på taket

I Rissa i Indre Fosen havnet en bil på taket mandag morgen.

- En bil har kjørt av veien og havna på taket i Rissa. Meldinga kom til oss klokka 06.55. Politi og brann rykker ut. Det er to personer i bilen som har kommet seg ut, forteller Trond Volden, operasjonsleder for politiet.

Klokka 08.32 melder politiet på Twitter at en personbil med henger har sklidd av veien i Sør-Beitstad i Steinkjer. Ingen er meldt skadd. Bilberger er på stedet, og det er en del trafikkproblemer, opplyser de.

Biler i kø ved ulykkesstedet i Rissa mandag morgen. Det er snøføre og glatt på stedet.  Foto: Alexander Killingberg

Fikk full skrens i sving

Også sent søndag kveld og natt til mandag måtte politiet håndtere flere ulykker på grunn av det glatte føret.

Like før klokken ett meldte politiet på Twitter om en ulykke i Namsos.

- Påkjørsel bakfra i lav hastighet ved Coop Prix Bjørum. Ikke meldt om personskade. Det skal være svært glatt på stedet. Partene skriver skademelding, skrev politiet..

Like bra gikk det ikke på Riksveg 770 i Nærøysund der en bilfører fikk skrens på bilen i en sving og kolliderte med en traktor som kom motsatt vei. Ulykken skjedde cirka klokken 22.30 på det politipatruljen som var på stedet betegner som «utfordrende føre», ifølge Brende.

- Bilen traff fronten på traktoren med venstre side. Det ble store materielle skader på personbilen og traktoren veltet ut i grøfta i kollisjonen. Den fikk revet av skuffen, sier hun.

Det var to personer i bilen, to menn i trettiårene. De ble sammen med traktorføreren fraktet til legevakt på Kolvereid i ambulanse, men alle tre ble sendt hjem etter en sjekk.

- Bilen hadde piggfrie vinterdekk med lovlig mønsterdybde, men det er besluttet førerkortbeslag på bilføreren, sier Brende.

Mandag morgen er det slapsføre i morgenrushet på E6 i Malvik.  Foto: Christine Schefte

Trailer sto på tvers

Også tidligere på kvelden fikk politiet melding om flere hendelser på grunn av glatt vei.

Klokka 21 fikk politiet beskjed om en trailer som sto på tvers på fylkesvei 714 i Snillfjord.

- Der er det såpeglatt, ifølge tilbakemeldingen fra patruljen på stedet, sier Brende til Adresseavisen søndag kveld.

- Det var bekymring for at det kunne bli nye ulykker, også fordi traileren endte på tvers midt i en sving.

Skled med kjettinger

Det er ikke snakk om noen personskader, men politiet sendte en patrulje for å ta vare på trafikksikkerheten, ifølge Brende. Begge felt ble sperret, men det det har vært bilberger på stedet, så veien er åpen igjen, bekreftet Brende klokka 23.45 søndag kveld.

- Vi oppretter ikke sak. Traileren hadde kjetting på dekkene, men har sklidd.

Vegtrafikksentralen opplyser mandag morgen til Adresseavisen at det er snøføre flere steder. De har imidlertid ikke har fått spesielt mange henvendelser om problemer på grunn av glatt føre natt til mandag.

I Trondheim har Bydrift kalt ut mannskaper for å brøyte og strø alle busstraséer.

På forsiden nå