Laget sin egen koronatest:

Nå får NTNU-forskerne pris for innsatsen med å ta Norge gjennom pandemien

Én er forsker innen prosesskjemi og nanoteknologi. Én forsker på molekylær medisin. På rekordtid skapte de NTNU-testen sammen.

Professor Magnar Bjørås og førsteamanuensis Sulalit Bandyopadhyay hadde aldri samarbeidet før. Nå får de pris for arbeidet med å «utvikle et sentralt verktøy for å ta landet gjennom pandemien.»  Foto: Geir Mogen / NTNU

Da koronasykdommen brøt ut tidlig i 2020, var det mangel på mye, også koronatester. Dermed fant NTNU-forskere hverandre på tvers av fagmiljø og laget en hjemmesnekret koronatest. Nå er det utført bortimot tre millioner koronatester på norske sykehus med NTNU-metoden. Metoden brukes som en del av den PCR baserte korotatesten og ble utviklet ved NTNUs Institutt for klinisk og molekylær medisin og Institutt for kjemisk prosessteknologi.