Hilde er den nye sjefen på Elgsethytta

1. januar tar Hilde Leraand over drifta på Elgsethytta i Bymarka. Hun overtar etter Anne Valseth som har vært på Elgsethytta i over 40 år fra hun var jente.

Skuter er arbeidsredskap: 1. januar tar Hilde Leraand over drifta på Elgsethytta, men hun har allerede hatt noen arbeidsøkter for å bli kjent med oppgavene. Hun kjører selv snøskuter for å få varer til hytta og søppel ut igjen. Hilde Leraand liker godt snøskuterkjøringa.   Foto: Håvard Haugseth Jensen

Anne Valseth var bare tolv år da hun begynte å jobbe på Elgsethytta. De siste 20 årene har hun vært driveren av den brune hytta med de røde dørene øverst i Bymarka i Trondheim. Nå er det slutt, og det er vemodig for 57-åringen med den lange lyse fletta nedover den ene skuldra. Hun er likevel trygg på at Hilde Leraand skal fikse jobben.