Slik forsvarer NTNU datainngrep i e-posten til en ansatt

Datatilsynet mener NTNU gjorde ulovlig innsyn i e-posten til Øyvind Eikrem og varsler bot på 150 000 kroner. NTNU er uenig.

NTNU og rektor Anne Borg valgte å åpne e-postene til en ansatt i jakten på hatefulle ytringer. Datatilsynet mener NTNU brøt personvernreglene og har varslet gebyr på 150 000 kroner. Nå svarer NTNU. Bildet er tatt i en annen anledning.  Foto: Richard Sagen

NTNU åpnet e-postene til førsteamanuensis Øyvind Eikrem i jakten på ulovlige ytringer. Det hadde ikke NTNU lov til, mener Datatilsynet. Tilsynet mener NTNU brøt personvernforordningen og e-postforskriften og varslet før jul at NTNU må betale 150 000 kroner i gebyr for ulovlig innsyn i en ansatts e-postkasse. NTNU har nå kommet med sine merknader før Datatilsynet skal ta en endelig beslutning.