Fikk du ikke med deg alt om Ocean Space Centre? Her er det viktigste du må vite

Torsdag kom sjokkbeskjeden: I revidert statsbudsjett foreslår regjeringa å utsette Ocean Space Centre.

Oppgitt: Slik ser instituttleder Sverre Steen ut når Adresseavisen spør hva han tenkte da han fikk vite om utsettelsesforslaget fra regjeringa.   Foto: Håvard Haugseth Jensen

Utsettelsen kommer mens NTNU og Sintef står midt i flyttesjauen. I slutten av juni skal dagens kontor- og undervisningslokaler være fraflyttet. Hele bygget skal rives for å gi plass til nybyggene for gigantprosjektet Ocean Space Centre. I snart 20 år har det vært jobbet med planene om et nytt havteknologisk forskningssenter i Trondheim. I desember vedtok Stortinget bygging og bevilget snaut sju milliarder i styringsramme til prosjektet. I august skulle rivingsarbeidet starte. Nå kan det være full stopp, men millionene har rullet i mange år. I NTNU og Sintef frykter de at en utsettelse gjør prosjektet mange hundre millioner kroner dyrere.