Etter de to angrepene som skjedde sommeren i fjor tok ikke politiet noen beslutning i saken før april i år. Da bestemte de at hundeeieren kun skulle få en advarsel om uønsket hundehold.

I denne advarselen sto det blant annet at dersom hunden på nytt gikk ulovlig løs eller uten godt nok tilsyn så ville politiet vurdere nye advarsler eller beslaglegge hunden med påfølgende vedtak om avlivning eller omplassering.

Politiadvokat Ellen Moksnes Andresen ved Sør-Trøndelag politidistrikt mener det ikke var grunnlag til å avlive hunden etter de to første sakene.

- Da vi fattet en avgjørelse i saken, mente vi det var tilstrekkelig med en advarsel, sier hun.

Skal avlives

Dermed fikk hunden leve videre, og nå i august angrep den igjen. Da var det en kvinne som igjen ble hundens offer. Kvinnen leverte anmeldelse i saken til politiet i forrige uke. Det var først da politiet ble kjent med den siste saken.

- Vi besluttet som følge av dette at hunden måtte tas i forvaring og fattet beslutning om at hunden må avlives, sier politiadvokaten.

Før hunden blir avlivet har kvinnen mulighet til klage på politiets beslutning.

I tillegg til saken om hva som skjer med hunden er også hundeeieren tiltalt for brudd på hundeloven. Før tiltalen ble tatt ut sendte politiet et forelegg til kvinnen. Dette nektet hun å vedta og derfor må hun møte i retten om én måned.

– Burde vært avlivet

Marica Vudrag, som ble hundens andre offer, er sterkt kritisk til politiets behandling av saken. Hun har selv sett hunden flere ganger i borettslaget der hun bor etter at hun ble angrepet i slutten av august i fjor, sist for én måned siden.

– Jeg har fått angst for hunder. Jeg blir livredd når jeg ser hunder, sier hun.

Vudrag skjønner ikke hvorfor hunden fortsatt lever ett år etter de første angrepene.

– Utfallet kunne vært noe helt annet hvis den angrep et barn, istedenfor meg. Den burde vært avlivet for lenge siden, sier 44-åringen.

- Jeg burde vært hundens siste offer, legger hun til.

Hoppet mot ansiktet

Vudrag forteller at hunden angrep henne da hun gikk ut fra arbeidsplassen hennes på Dora.

– Der sto hundeeieren med hunden på en bussholdeplass 50 meter fra utgangsdøra. Jeg holdt god avstand fra de da hunden plutselig hoppet på meg, forteller Vudrag.

Hun husker fortsatt lyden av kjedet rundt halsen på hunden som klirret like for den angrep. Hun snudde seg mot hunden før den gjorde et hopp opp mot ansiktet på henne.

– Da holdt jeg meg for ansiktet og falt på bakken. Det gjorde skikkelig vondt, forteller 44-åringen.

Hun ble etter hendelsen undersøkt på legevakta. Da var hun påført skader på hodet, på venstre arm og den ene foten.

Tredje angrepet

Også den 73 år gamle kvinnen ble påført skader da hun ble angrepet to måneder tidligere. Hun fikk etter angrepet legebehandling for sju-åtte punkteringer i huden, går det frem i tiltalen mot hundeeieren.

Hun ble angrepet etter at den tiltalte kvinnen slapp løs hunden. Da hoppet hunden på 73-åringen, slik at hun falt i bakken. Etter dette bet hunden henne flere ganger både på høyre og venstre hånd, ifølge tiltalen.

Det tredje forholdet skjedde 21. august i år.

– Da bet samme hunden en kvinne da den var bundet fast utenfor en butikk i Trondheim sentrum, sier politiadvokat Ellen Moksnes Andresen.

Ifølge politiadvokaten fikk kvinnen legebehandling etter at hunden bet henne i venstre arm.

– Denne hendelsen var av så alvorlig karakter at vi besluttet at hunden skal avlives, sier hun.

Det har ikke lyktes Adresseavisen å komme i kontakt med hundeeieren.