Formannskapet skal ta stilling til gjenåpning av brua tirsdag. Høyre tar opp saken og fremmer forslag om åpning. Partiet får trolig med seg både Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet. Brua skal være klar om ca. tre måneder.

Resten av forsamlingen er sterkt imot biltrafikk på et av byens mest besøkte turistmål.

Bilkøer

Høyres kommunalråd Tone Stav sier det er forurensningen fra biler i kø i Erling Skakkes gate og i Kjøpmannsgata som er grunnlaget.

– Køene skaper dårlig byluft med økte avgasser. Det nye trafikkmønsteret har ført til mer trafikk i andre boliggater. Bilister, varetransport og drosjer må kjøre store omveier.

Arbeiderpartiets kommunalråd Geir Waage sier at forslaget er greit nok og kan få Aps støtte.

Aldri vedtatt å stenge

– Men dette er å slå inn åpne dører siden det aldri er blitt vedtatt å stenge den for biltrafikk. Formannskapet bestilte i februar i år en egen sak om de trafikkmessige konsekvensene av å stenge brua permanent når oversikt over reparasjonsbehov og kostnadsoverslag foreligger. Det ble imidlertid ikke lagt frem en sak om dette før arbeidene tok til.

Waage sier det blir helt nødvendig å vurdere tiltak for å forhindre at tyngre kjøretøy kjører over brua, slik at man slipper for stort press på brukonstruksjonen i fremtiden.

Fremskrittspartiet støtter Høyres forslag fullt og helt.

Viktig for Midtbyen

– Vi anser det å holde Gamle Bybro åpen for biltrafikk som et viktig tiltak for en attraktiv midtby. Trafikkforholdene i Kjøpmannsgata viser at det blir vanskeligere å komme seg ut av Midtbyen med stengt bru. Er det vanskelig å komme seg ut, er det mindre attraktivt å dra inn.

Det sier partiets kommunalråd Elin Marie Andreassen.

Stenging positivt

– Det er like mange gående på Bakklandet som på Torvet, og det er like negativt med biler på Gamle Bybro som på Torvet, sier varaordfører Knut Fagerbakke

Fagerbakke mener det er useriøst av Høyre å foreslå åpning nå, når rådmannen er i ferd med en sak der trafikksituasjonen blir evaluert.

Også Venstres Jon Gunnes og KrFs Geirmund Lykke er veldig tydelige på at biltrafikk på Gamle Bybro bør det være slutt på.

– Det er blitt noe mer bilkø, men de negative effektene er klart mindre enn de positive, sier Lykke.

Varig: Et flertall av politikerne i Trondheim vil åpne Gamle Bybro for biltrafikk. – Bakklandet og Lillegårdsbakken velforening vil ha varig stengning, sier leder Jenny Persson og nestleder Bjarte Aksnes. Foto: Kjell A.Olsen
Formannskapet skal ta stilling til gjenåpning av Gamle Bybro tirsdag. . Bakklandet og Lillegårdsbakken velforening vil ha varig stengning, sier leder Jenny Persson og nestleder Bjarte Aksnes.