Stortingsrepresentant Linda Cathrine Hofstad Helleland (H) tilbakeviser dermed all frykt for Røros lufthavns fremtid som ubegrunnet.

LES PÅ PLUSS: - Frykter nedlegging av flyplassen på Røros

– Vi har sagt at driften av de regionale lufthavnene skal effektiviseres, og at flygeledertjenestene skal fjernstyres. Samtidig vil vi også sørge for at ambulansefly fortsatt skal kunne lande, og at flyskolen Rørosfly AS får muligheter til å drive videre med Røros lufthavn som base, sier hun.

Potensial i chartertrafikk

Hofstad Helleland sier at hun også kommer til å følge opp dette, blant annet gjennom å ta initiativ overfor næringsliv og politikere lokalt, med sikte på å skape grunnlag for mer chartertrafikk på Røros.

– Røros har en lang nok rullebane til å ta ned store fly, og dermed også grunnlag for å utvikle er større potensial for chartertrafikk. Men dette er ikke noe som kommer av seg selv. Vi må være offensive også på Røros, sier hun.

LES PÅ PLUSS: Dagstenger Røros lufthavn

Blant annet mener hun at det er muligheter for å vinne betydelige markedsandeler når det gjelder den sterke veksten i europeisk skiturisme, og til å hente folk fra andre destinasjoner til Rørosregionen.

Fnyser av pessimister

Lederen av transportkomiteen nærmest fnyser av pessimismen rundt utviklingen ved Røros lufthavn.

Det gjelder ikke minst overfor uttalelsene som stortingsrepresentant Heidi Grenis (Sp) fra Sør-Trøndelag nylig ga overfor Adresseavisen. Der hevdet Greni bl.a. at Avinor, som statlig eiet selskap, ikke kan drives som om det var Rema eller Rimi.

LES PÅ PLUSS: - Avinor kan ikke drives som om det var Rema eller Rimi

Greni viste bl.a. til nyheten om at flyplassen blir stengt i timene mellom ettermiddags- og kveldsflyet fra 22. juni, og mente at et slikt tiltak ikke rimer med de overordnede samfunnsmålene bak de regionale lufthavnene..

– Når vi sammenholder nyheten om dagstengning med andre trusler for flyplassen og rutetilbudet, som f.eks. den nylige rapporten om lufthavnstrukturen i Norge og de mildt sagt svake anbudskriteriene for flyruten Røros–Oslo, er vi betenkt, sa Heidi Greni.

– Ingen vil svekke eller stenge

– Ingen vil svekke eller stenge Røros lufthavn. De nye anbudsbetingelsene åpner tvert imot muligheter for et bedre og mer fleksibelt tilbud, og man må nesten være Sp-politiker for å se noe annet, sier Hofstad Helleland.

Hun fremholder også, at hun personlig har hatt kontakt med mange fra Rørosregionen som slett ikke deler frykten for at mindre fly med flere avganger er negativt.

– De mener tvert imot, at flere kommer til å benytte seg av et slikt tilbud, sier Linda Cathrine Hofstad Helleland.