Etter at Mia Løkkhaug (24) flyttet til Trondheim for fem år siden ble hun enda mer glad i øya si, Borgan i Vikna kommune.

Hun vokste opp på øya som i dag har 22 fastboende og ingen butikker.

- Øya er fantastisk, men jeg kommer til å forbli i Trondheim, sier Løkkhaug, som nå er i ferd med å stifte familie på Tiller.

- Du sitter her og slapper av i sola. Venter du på noen?

- Jeg venter på mamma og pappa som bor på hotell her i byen. De bor på Borgan, og nå er de på trondheimsferie. Det tar fem timer å reise til Trondheim for dem, og de driver gård. Derfor er det ikke så ofte de tar turen. I dag skal jeg guide dem rundt i byen. De liker å se seg om og å gå på kafeer.

- Hvordan er livet i Trondheim kontra livet på Borgan?

- Øya er veldig liten med få innbyggere. Jeg husker at det var veldig kjedelig å bo der, særlig på ungdomsskolen. Det er ikke engang butikk på øya. Etter at jeg flyttet til Trondheim har jeg begynt å sette mer pris på Borgan. Jeg har oppdaget hvor fantastisk det egentlig er der.

- Så du skal kanskje flytte tilbake en gang?

- Jeg er helt sikker på at jeg forblir i Trondheim. Akkurat nå kan jeg i alle fall ikke se for meg noe annet. Jeg er ganske urban av meg, og er nok blitt ei byjente i løpet av disse årene.

- Hvor ser du deg selv om ti år?

- Da er jeg mamma til en snart ti år gammel sønn. Jeg er faktisk gravid i fjerde måned! Det er veldig nytt, veldig spennende og veldig koselig. Selv om folk får barn hele tiden og at dette er noe av det mest naturlige, er det helt merkelig å vite at det er et liv som vokser inni meg. Jeg tror Trondheim er en fin by å vokse opp i – full av tilbud og muligheter.

SE OVERSIKTEN: Her bor det flest barn i Trondheim (PLUSS)