Røros: – Min siste arbeidsdag blir etter alt å dømme førstkommende fredag, etter over ni år i stillingen som lufthavnsjef her.

Det sier Stig Moen til Adresseavisen, etter at han mandag orienterte de 12 Avinor-ansatte ved Røros lufthavn om sin avgang.

– Prinsipiell uenighet

– Jeg kan ikke gå i detalj om bakgrunnen for saken, men bare si at det over en periode har vært prinsipiell uenighet mellom Avinor og meg, om hvordan Røros lufthavn bør driftes for fremtiden, og prinsipielt ulike syn på noen prosesser, og måten ting blir løst på, sier han.

Les også: Uroer seg for Røros lufthavn

På grunnlag av denne uenigheten har det i et par måneder pågått en prosess som nå endte med at han «har valgt å fratre».

– Jeg vet foreløpig ikke hva jeg kommer til å gjøre videre, og heller ikke om Avinor vil utlyste stillingen på nytt, sier Moen.

Les også: - Frykter nedlegging av flyplassen på Røros

Startet med oppsigelse

Adresseavisen vet at Moens raske fratreden startet med at han for en del uker siden mottok sin oppsigelse fra Avinor, på grunnlag av de motsetningene han selv viser til.

Etter flere forhandlingsmøter, med grunnlaget for oppsigelsen som tema, ble Moen i forrige uke forelagt valget mellom en sluttpakke på betingelse av at han selv besluttet å fratre stillingen, eller at Avinor opprettholdt sin oppsigelsessak.

Les også: Dagstenger Røros lufthavn

– Internt anliggende

Avinor har gjentatte ganger nektet å kommentere saken overfor Adresseavisen, med henvisning til at dette har vært en «internt anliggende personalsak som er uavklart».

I et meget kort, skriftlig kommuniké mandag, heter det at «Avinor er takknemlig for den innsatsen Stig (Moen, red.anm.) har lagt ned for Avinor og Røros lufthavn de siste årene. Røros lufthavn har hatt en god utvikling i årene Stig har hatt ansvaret, og Avinor tror at lufthavna kan fortsette å vise gode resultater også i fremtiden.»

Oppgitt  ordfører

– Tidspunktet for Stig Moens fratredelse er nærmest så skadelig som det kan få blitt, sier en oppgitt røros-orfører Hans Vintervold.

– Hvis dette er begrunnet i manglende lojalitet fra hans side, stiller jeg meg helt uforstående. Moen har vært en veldig god mann, både for Avinor og regionen vår, sier Vintervold.

Vintervold forventer at Avinor snarest mulig sørger for å få på plass en ny lufthavnsjef.

– Uforståelig

De ansatte ved Røros lufthavn reagerer med vantro på nyheten om at lufthavnsjef Stig Moen velger å fratre stillingen denne uken.

– Vi er veldig overrasket over det som skjer. Utenom den informasjonen Stig Moen selv har gitt oss, har vi ikke fått vite noe om bakgrunnen for denne saken. Stig Moens plutselige fratreden skaper både usikkerhet og bekymring blant oss ansatte.

Det sier Stig Kjelsberg, som er lokalt tillitsvalgt for NHL Luftfarten ved Røros lufthavn til Adresseavisen.

Han bekrefter at Moen selv orienterte de 12 ansatte om at han kommer til å slutte allerede fredag, og sier at de ansatte ikke har rukket å diskutere så mye rundt saken ennå. Flere av de ansatte er dessuten ute i ferie.

– Vi er imidlertid ikke det minste i tvil om at Stig Moen har vært en meget god leder. Selvsagt har vi hatt våre diskusjoner, men de har alltid foregått i rolige og ryddige former, og vi har hatt et meget godt samarbeid med Moen, sier Kjelsberg.

Han viser til at lufthavnen under Moens ledelse har hatt historisk lave fraværstall blant de ansatte, og at det borger for trivsel om et godt arbeidsmiljø.

– Vi har hatt inntrykk av at Moen og Avinor har hatt ulike syn på hvordan Røros lufthavn skal drives i fremtiden, og i løpet av de par siste månedene har det også skjedd mye som har gitt grunn til uro og usikkerhet rundt utviklingen her, sier Stig Kjelsberg.

Lufthavnsjef Stig Moen velger å fratre stillingen denne uken. Foto: GEIR TØNSET