For fem år siden var Zarina på vei til hovedstaden. På reisen skulle hun ha et opphold i Trondheim.

– Jeg hadde seks timer å slå i hjel før jeg skulle videre. I løpet av disse timene ble jeg helt forelsket i byen. Jeg følte jeg var kommet til en storby, som også var liten nok til at man kan møte på samme personer flere ganger i løpet av en dag. Så da jeg skulle begynne å studere var jeg bestemt på at jeg skulle hit, og jeg har ikke angret en dag siden.

– Hvor lenge har du bodd her nå?

– Nå har jeg bodd her i tre år. Jeg begynte å studere, men har den siste tiden jobbet her ved informasjonsskranken på Trondheim Torg.

– Hva er det folk stort sett lurer på?

–Ni av ti spør som regel om hvor nærmeste toalett er. Samtidig får jeg mange spørsmål om hvor nærmeste vinmonopol er. Kanskje er det en sammenheng.

LES OGSÅ: Trondheim bør få flere utesteder for oss under 20 år

– Er det informasjonskonsulent du ønsker å bli?

– Jeg er veldig glad i å prate med mennesker, så denne jobben trives jeg godt i. Men min egentlige drøm er å bli illustratør. Så lenge jeg kan huske har jeg vært glad i å tegne. Her på jobb sitter jeg som oftest og lager skisser når det ikke er noen kunder å hjelpe. Derfor har jeg også søkt om å komme inn på illustratørutdanning her i Trondheim til høsten.

LES OGSÅ: Endre (35) vet hvilket sjekke- triks som stort sett funker

LES OGSÅ: Ny formtopp for Frati

– Er det gode muligheter for å jobbe som illustratør i byen?

– Det er nok mye bedre muligheter i Oslo. Likevel har jeg et håp og et stort ønske om å få kunne bli værende her etter endt utdanning. Om det er mer utfordrende å få jobb her, gir det meg bare ekstra motivasjon til å jobbe enda hardere.