– I en chat beskriver du et grovt overgrep. Du beskriver hvor vondt jenta opplevde det, og at hun gråt. Du fortsetter å fortelle at hun ikke tørr å si noe om overgrepet. At hun er redd, men lydig. Er det en fantasi? spurte politiadvokat Heidi Melø den siktede 50 år gamle familiefaren da han ble fremstilt for varetekt torsdag forrige uke, der tingretten besluttet å varetektsfengsle mannen i fire uker.

Mannen anket avgjørelsen til Frostating lagmannsrett, som forkastet anken. Han anket også avgjørelsen om at referatforbudet skulle bli opphevet, med oppsettende virkning, til lagmannsretten hadde behandlet spørsmålet.

Lagmannsretten var enig i tingrettens beslutning i å oppheve referatforbudet, som normalt er i fengslingsmøter. Dermed er det først nå Adresseavisen kan omtale hva som ble sagt under fengslingsmøtet.

Les alt om overgrepsbilde-saken her.

– Jeg har familie

På Meløs spørsmål svarte 50-åringen, som er blant de åtte siktede i overgrepsbilde-saken, følgende:

– Alt dette er bare fantasier. Jeg har familie hjemme, det vil ikke gå. Det er bare chattefantasier.

Denne chatten er noe av bakgrunnen for at politiet valgte å utvide siktelsen mot 50-åringen forrige uke, til å omfatte seksuell omgang med barn under 14 år. Siktelsen konkretiserer ikke tidspunkt, sted eller hvem som er fornærmet. Om det faktisk har skjedd noe overgrep er noe av det politiet jobber med å avdekke under etterforskningen av saken.

– Siktelsen omfatter seksuell omgang med en eller flere, for politiet ukjente jenter under 14 år, sier politiadvokat Melø til Adresseavisen.

Videre kom det frem under fengslingsmøtet at 50-åringen skal ha avtalt å møte den ni år gamle datteren til en annen person en bestemt dag i april i år.

– Jeg møtte ingen denne dagen, svarte 50-åringen, som også ga uttrykk for at han ikke husket denne samtalen.

– Idioti

Melø ville vite hvorfor han ikke kunne huske en slik konkret avtale.

– Man sitter og fantaserer, og er med på fantasier. Man kan ikke huske hva som blir sagt, og hvorfor det blir sagt. Jeg har aldri møtt noen, og vil aldri gjøre det, svarte mannen.

Han ble også konfrontert med chatteuttalelser om at han ønsket å kjøpe seksuelle tjenester fra en 13 år gammel jente, samt et spørsmål om en person kunne ta med datteren på ti måneder da de skulle møtes.

– Det er godt mulig jeg har skrevet dette, men jeg har aldri hatt mål å møte noen og har aldri møtt noen, svarte 50-åringen i fengslingsmøtet.

Senere fortalte han at han har fått tenkt mye på saken, mens han har sittet i isolasjon i fire uker.

– Jeg har ingen annen forklaring enn at det var idioti. Jeg skulle stoppet det, men jeg gjorde ikke det, sa han.

Det er fra før av kjent at 50-åringen spurte en 34 år gammel lærer hvor langt 34-åringen var villig til å la ham gå med hans tre år gamle datter.