– Det vil være den verst tenkelige løsningen, sier Marit Reitan, dekan ved Fakultet for samfunnsvitenskap og teknologiledelse.

Reitan er glad for at kvalitetssikringsrapporten (KS1) slår fast at nedlegging av Dragvoll og samling ved Gløshaugen er best, men er sterkt kritisk til forslaget om tidsplan og flytteprosess.

– Dette vil vi arbeide hardt for å unngå, varsler hun.

Reitan frykter en seigpining av miljøet på Dragvoll.

– Universitetetssenteret er allerede preget av manglende investeringsvilje. En langtrukken avvikling vil være svært uheldig. Et tidsperspektiv på 20 år er uakseptabelt.

Dekanen mener at etappevis flytting også er uholdbart.

Les mer: Slanker campusprosjektet kraftig

– Dragvoll er en enhet. Studentene tar fag på kryss og tvers av instituttene og de to fakultetene. Jeg vil også advare sterkt mot stykkevis og delt flytting, for eksempel en separat flytting av Psykologisk institutt til et nytt psykiatribygg. Det kan forlenge tiden på Dragvoll, samtidig som de praktiske problemene med å ta fag på tvers blir svært store.

Fakultet for samfunnsvitenskap og teknologiledelse er NTNUs største med nærmere 7000 studenter.

Les mer: Flytter 14000 studenter

Humanistene protesterer

Anne Kristine Børresen, dekan for Humanistisk fakultet på Dragvoll, er like kritisk som Reitan.

– Med forbehold om at jeg ennå ikke har lest rapporten, vil jeg si at en langvarig flytteprosess er uønsket. Vi har et allerede et stort behov for oppdatering av læringsarealene på Dragvoll. Hvis bare de nødvendige investeringer skal gjøres i et par tiår fremover, vil det være uholdbart. En etappevis flytting vil også være svært uheldig for samarbeidet internt. Mange av studentene tar fag på tvers og det vil bli mye vanskeligere å få til.

Les mer: Historisk hendelse på linje med 1910

Børresen synes flytting i etapper er en meget dårlig idé.

– Ingen ønsker å sitte igjen på et delvis forlatt Dragvoll for å slokke lyset når flyttingen endelig kommer i havn. Jeg understreker at vi er veldig glad for at KS1 anbefaler samling, men de gode synergiene, både faglig og ellers, utløses best ved at flyttingen skjer så fort som mulig, og samlet.

Motstanden mot å flytte bort fra Dragvoll var sterk blant de ansatte i 2006. Børresen har ikke registrert stor motstand siden saken ble satt på dagsordenen igjen, men tror den øker hvis det blir en oppstykket og langvarig flytteprosess.

Fakultetet har omkring 3700 studenter.

Les mer: Sola skinner over NTNU

Skeptiske ansatte

Kristian Steinnes, leder for Forskerforbundet ved NTNU, støtter fullt ut samlokalisering på Gløshaugen, men også han er skeptisk til tidsperspektivet og flytteplanen i KS1-rapporten.

– Å flytte fagmiljøene i to steg er uheldig. Dagens miljø brytes opp og nye kulturer kan etablere seg på Gløshaugen uten at alle er med. 20 år er et veldig langt perspektiv og mye kan skje. Det lange tidsspennet kan fort skape ny usikkerhet, og det er noe vi ikke trenger. En svært langvarig prosess og oppdeling av flytting vil skape dårlige arbeidsforhold for de ansatte.

Les mer: Lenke til kvalitetssikringsrapporten

Flyttefot: Alt tyder på at NTNU flytter bort fra Dragvoll, men hvor fort og hvordan gjenstår å se. Foto: MORTEN ANTONSEN