– Jeg har møtt mye entusiasme og glød. Det er førsteinntrykket, og det skjer mye spennende i spesialisthelsetjenesten i Midt-Norge.

Det sier Stig Slørdahl (56) som begynte i jobben 10. august.

I løpet av sommeren har han vært på en liten rundreise til flere av institusjonene han nå har ansvar for. Han er opptatt av at institusjonene skal dra veksler på hverandre, utnytte hverandres kompetanse. Alle skal være en del av Helse Midt-Norge som et større fellesskap. Samtidig skal han iverksette beslutningen om bygging av nytt fellessykehus for Nordmøre og Romsdal i Molde. Saken har skapt stor debatt og enormt engasjement i Kristiansund, som tapte lokaliseringskampen.

Ble bestefar

– Jeg ble ansatt etter at beslutningen ble tatt og nå er det min oppgave å iverksette planen. Vil jobbe for å skape et lokalsykehus som skal være bra for befolkningen i hele området, sier Slørdahl, som opplevde å bli bestefar for første gang i sommer.

– Det var en fantastisk opplevelse. Jeg har hørt andre snakke om hvor flott det er tidligere, men trodde de overdrev litt. Men det gjorde de ikke. Lucas har gitt meg mye hygge i sommer. Vi har truffet ham ved fire anledninger alt, sier Slørdahl om gutten som datteren Margrethe fødte 12 dager over termin på Rikshospitalet i København, hvor hun er bosatt sammen med sin danske samboer.

– Alt har gått veldig bra, sier den stolte bestefaren.

Brennende engasjement

56-åringen har tatt over for Daniel Haga som har vært konstituert administrerende direktør siden 16. oktober 2014. Haga fortsetter som samhandlingsdirektør i Helse Midt-Norge RHF.

Adresseavisen intervjuet nydirektøren da ansettelsen ble kjent i slutten av april og spurte om hva i all verden det var som fikk Slørdahl til å takke ja til den krevende jobben:

– Det er fordi jeg brenner for spesialisthelsetjenesten. Det har jeg gjort som dekan, og det vil jeg gjøre i denne jobben. Å jobbe i spenningsfeltet helse og politikk er en av de mest utfordrende jobbene du kan ha i Norge i dag, sa Slørdahl, som startet sin praksis som lege ved sykehuset i Molde for 30 år siden.

Nobelprisvinnersjef

Han er født i Kristiansund og kommer fra jobben som dekan ved medisinsk fakultet ved NTNU i Trondheim – en lederoppgave han har hatt siden 2005. Her var han sjef for nobelprisvinnerne May-Britt og Edvard Moser.