NKP stiller liste også ved høstens kommunevalg i Trondheim. Listetopp Geir Skavern og partiveteran Harald Reppesgaard mener de andre partienes planer om bybane og superbuss ikke er fremtida.

- Vi har jo en utmerket skinnegående transport i Trondheim. Gråkallbanen er den mest populære kollektivlinja i byen. Den går når den skal og lar seg enkelt utvide. Vi ser for oss en sammenhengende trikkesystem fra Lian som i dag, til Dragvoll, Heimdal, Strindheim og Lade, sier Geir Skavern.

Koster det samme

NKP mener planene om bybane og superbuss er vanskelig å gjennomføre, og har liten tro på muligheten til å lage egne veier for superbussene eller midtstilte kjørefelt for bussen i dagens veinett.

LES OGSÅ (PLUSS): Omkamp om Innherredsveien

- Utbygging av bybane koster rundt en milliard kroner. Bruker vi de samme pengene på å utvide trikkenettet vil vi oppnå det vi ønsker: En bybane på skinner gjennom Trondheim. Med nye skinner og nye vogner er dette en utmerket måte å øke kapasiteten i kollektivtrafikken på, sier Skavern og Reppesgaard.

Nei til bompenger

NKP i Trondheim er motstandere av at bilistene i byen skal betale bompenger, men ønsker at staten skal ta regningen for bygging av viktig infrastruktur.

- På dette området er vi enige med Frp. Det er statens ansvar å bygge veier og andre viktige deler av infrastrukturen. Men uansett hvordan dette skal finansieres er det feil politikk å tenke på superbusstraseer eller bybane. Byens politikere begynte å interessere seg for bybane da det ble klart at Bergen skulle få en slik bane. Men de har glemt at denne byen har en trikkelinje som enkelt kan utvides over hele byen, sier Geir Skavern.

LES OGSÅ (PLUSS): Sjefen for Gråkallbanen smiler

For fire år siden fikk partiet 125 stemmer i Trondheim, og en oppslutning på 0,1 prosent. På Adresseavisens meningsmåling i august fikk de 0,5 prosent. Det er fortsatt et stykke igjen til å bli representert i bystyret, men Geir Skavern og Harald Reppesgaard har tro på et brukbart valg.

- Ap drar stadig mot sentrum, det er behov for en kommunist i bystyret.

LES OGSÅ (PLUSS): SV vil på skinner