Nymoen studerer til daglig jus i Bergen og er i Budapest i et halvt år for å studere internasjonal rett. Men den tradisjonelt litt festlige starten på semesteret ble avbrutt da tusenvis av flyktninger hopet seg opp i den ungarske hovedstaden.

Ble rørt

- Jeg så nyhetssendingen og ble på gråten. Noe måtte jeg bidra med. Jobben min er å ta imot og sortere gaver som strømmer inn fra frivillige. Mange ungarere vil hjelpe, og det blir satt stor pris på. Jeg skulle bare ha kunnet arabisk, sier Linn Sætre Nymoen som også har overført en del penger til hjelpearbeidet.

Synes Norge bør ta flere

Hun synes det er bra at Tyskland tar imot flyktningene og sier det er fælt å se at Ungarn vil hindre dem i å komme.

- Norge har også kapasitet til å ta flere. Vi har det veldig bra i Norge. Jeg snakket litt med med moren min om det. Tenk om det var Russland som invaderte Norge, og Sverige hadde nektet oss å komme dit.

Flere nordmenn

Nymoen er ikke alene som norsk blant hjelperne på Keleti jernbanestasjon. En gruppe norske medisinstudenter i Budapest har startet en hjelpeaksjon og Adresseavisen møtte også et ektepar fra Lørenskog som kom helt fra Norge for å bidra. Natt til går jobbet de hele natten.

- Jeg så nyhetssendingen og ble på gråten. Noe måtte jeg bidra med, sier Linn Sætre Nymoen. Foto: FOTO: RUNE PETTER NESS