Det er Innstillingsrådet for dommere som har innstilt Østerbø (39) og Selvaag (45) til de ledige embetene.

Begge er i dag dommere ved Sør-Trøndelag tingrett. Samtidig er lagdommer Arne K. Uggerud (58) ved Frostating lagmannsrett innstilt som lagmann ved samme domstol.

Innstillingene sendes nå over til Justisdepartementet, og det er ventet at utnevnelsene skjer i statsråd i løpet av en måneds tid. Regjeringen ved Justisdepartementet har anledning til å forandre på rekkefølgen blant de innstilte, men det er svært sjelden det gjøres.

Blir pensjonist

Sorenskriver Hilda Gerd Kolbjørnsen (65) ved Sør-Trøndelag tingrett har varslet at hun ønsker å gå av med pensjon ved nyttår, mens nestleder Berit S. Solseth (46) er ansatt som kommuneadvokat i Trondheim.

Frostating lagmannsrett ledes av en førstelagmann og to lagmenn. Lagmann Gunnar Greger Hagen (66) går av med pensjon ved nyttår, og det var tre søkere til stillingen. Foruten Uggerud søkte også Grethe Marie Lie Selven (53), som i dag er advokat ved Sintef, og lagdommer Bjørn Berg (45) ved Frostating. Berg er innstilt på andreplass etter Uggerud.

Fire er innstilt

Som sorenskriver ved Sør-Trøndelag er Bjørn Berg innstilt på tredjeplass og Rune Lium (44) på fjerde. Sistnevnte er dommer ved samme domstol. Som nestleder er Rune Lium innstilt på tredjeplass, mens Robert Envik (49) er innstilt på fjerde. Envik er i dag ansatt som seniorrådgiver ved Domstoladministrasjonen.

Alle innstillingene er enstemmige.

Leif Otto Østerbø har vært tingrettsdommer i Sør-Trøndelag i snart to år. Før det var han nestleder ved Statens helsepersonellnemnd. Han har også jobbet flere år som advokat i advokatfirmaet Bjerkan Stav ANS og vært konstituert tingrettsdommer i Sør-Trøndelag.

Bakgrunn som advokat

Anne Marie Selvaag har vært tingrettsdommer i Sør-Trøndelag siden 2008 og var før det konstituert tingrettsdommer ved daværende Trondheim tingrett. Hun har også jobbet som advokat hos Bjerkan Stav ANS.

Uggerud har bakgrunn som statsadvokat i Trondheim i ti år før han ble lagdommer i 2001. Fra 1988 til 1990 var han jurist ved daværende Uttrøndelag politidistrikt.

Nestleder: Tingrettsdommer Anne Marie Selvaag er innstilt som ny nestleder ved Sør-Trøndelag tingrett. Her sammen med og meddommerne Trond Olav Wevang og Inger Johanne Lian i en straffesak. Foto: Kjell A. Olsen
Lagmann: Arne K. Uggerud (t.h.) er innstilt som ny lagmann. Her sammen med lagdommer Ole Johan Lund. Foto: Jens Petter Søraa