Selv med et historisk valg i ryggen, blir det ingen fylkesrådsjobb på Hallem. Ringrevene i Ap søkte støtte mot høyre igjen, og sikret seg dermed flertall i fylkespolitikken.

- Vi skal igjen være i opposisjon, og kjempe for at NTE fortsatt blir på folkets hender og at Nord-Trøndelag ikke slår seg sammen med sørfylket. Det har vært våre to viktigste kampsaker, som velgerne mente var en riktig vei å gå. Nå får vi se hvordan Ap håndterer dette videre. Vi kommer enda sterkere tilbake i 2019, lover Tomas Iver Hallem.

Les også: Terje Roll Danielsen inn i bystyret

Les også: Kommentar: Dette er valgets største overraskelser

Stående applaus

Hallem kom til Sp-kontoret i Steinkjer rundt klokken 12 i går. Da hadde han en lang natt bak seg hvor det vanket både gratulasjoner og stående applaus fra en smekkfull valgvake i Kongens gate.

Og det er litt av et resultat den nye generasjonen med Sp-politikere kan skilte med. Partiet fikk rent flertall i seks kommuner. I tillegg forhandles det nå om enda flere ordførerseter. Sist hadde partiet 14 ordførere, målet er enda flere.

- Dette har væt et historisk godt valg for Senterpartiet, og det er imponerende hva vårt valgapparat har fått til i mange kommuner. Og så er det veldig hyggelig at vi gjøre et så godt fylkestingsvalg. Det gir inspirasjon til å fortsette arbeidet for nordtrønderne.

Les også: I margen: Sofa-sliternes valg

Sofa-sliternes valg

Valgskred i hjembygda

Men det var i hjembygda Verdal at Hallem og hans partivenner kanskje gjorde det mest oppsiktsvekkende valget. Siden krigen er det Ap som har styrt industrikommunen på Innherred, med noen små avbrekk med Sp i ordførerstolen. Samtidig med at Hallem ble valgt til fylkestinget, ble han også kumulert inn i Verdalspolitikken.

- Storbyene har respondert godt på vår politikk denne gangen. Men i Verdal er det oppsiktsvekkende at vi går frem med 11,4 prosent til 29,9 prosent, sier Hallem.

Partiet fikk enda flere stemmer og bikket 30 tallet i fylkestingsvalget i Verdal.

- Jeg er både ydmyk og glad. Nå kan Marit Voll skyve Bjørn Iversen ned fra tronen. Hvem hadde trodd det på forhånd, spør Tomas Iver Hallem.

- I hvert fall ikke de som steller med politiske analyser., legger han til.

Les også: Frp-topp ber Carl I. Hagen slutte med politikk

- Analysene for dårlige

Tomas Iver Hallem mener det spesielt at de som bedriver politisk analyse ikke fanget opp hva som skjedde med Sp i Nord-Trøndelag

- De har ikke klart å fange opp nerven i folket i denne valgkampen, og undervurdert Sps kraft både i kommune- og fylkestingsvalget. Verdal er en Ap-bastion, og dette valget ga et klart og tydelig signal på at vi treffer en nerve og at det er vi som bor her som skal utvikle kommunene og fylket vi bor i.

NTE og sammenslåing

Hallem mener det er to store saker som har fått velgermassene til å røre skikkelig på seg. Det er eierskapet i NTE og spørsmålet om trøndelagsfylkene skal slå seg sammen.

- Vi skal selvsagt jobbe videre med våre to hjertesaker, og selvsagt sørge for at vi får makt til å gjennomføre politikken vi står for. Og det kan bli veldig spennende dersom Ap vil jobbe for å slå sammen fylkene. Det tror jeg vil gi enda større utslag ved neste valg, mener Sps listetopp i Nord-Trøndelag, Tomas Iver Hallem.