- Så lenge helsa er intakt, kundene kommer og er blide når de går, skal jeg holde på, sier Harry Solli.

67-åringen er en av tre rene herrefrisører i Trondheim. Salongen hans med det nostalgiske utseendet mellom studenthyblene i Singsakerbakken har knapt endret seg siden han åpnet i 1969.

- Lokalet har alltid vært likedan. Det skal heller ikke bli hiphop. Jeg ser at kundene som går her trives med at det er som det er, sier Solli.

LES OGSÅ (PLUSS): Gjør neglesuksess med Instagram

LES OGSÅ (PLUSS): Axel sykler alltid

I påska ble 67-åringen pensjonist, og i juli besluttet han for første gang å holde sommerstengt i to uker for å ta litt ferie.

- Inntil i fjor hadde jeg en deltidsansatt, men han sluttet. Derfor var det første gang siden 1969 at salongen holdt stengt. Men det fikk jeg igjen for. Første dagen etter ferien kom det 36 kunder på døra her. Jeg måtte holde lengre åpent for å få klippet alle, ler Solli.

Kundene forhåndsbestiller nemlig ikke når de skal klippe seg hos herrefrisøren.

- Nei, her er det bare drop-in. Jeg vet derfor aldri hva som venter. Oppsummeringen kommer hver ettermiddag klokken 16.30, men det har aldri vært en dag uten kunder. Jeg har levd godt av salongen - alltid. Her er det alt fra treåringer til nittiåringer som klipper seg. Kundegruppen er variert, sier han.

- Hva snakker du med kundene om når du klipper?

- Alt mulig. Men nå går det mye i fotball. Jeg er en ihuga RBK-fan og går mye på Lerkendal.

- Du har ikke angret på yrkesvalget?

- Nei, men hadde ikke noe valg heller da i min familie. Det var en periode da vi var 27 frisører når jeg teller med tanter, søskenbarn, bror og ektefelle, sier Solli.

LES OGSÅ  (PLUSS): - Trondheim bør få flere utesteder for oss under 20 år

LES OGSÅ  (PLUSS): Anne (17) har Håkon Bleken som forbilde