Adresseavisen har i samarbeid med konsulentselskapet GKHygen energi laget en stor oversikt over hvor mange stillinger som har forsvunet i de olje- og gass-relaterte bedriftene i Trøndelag.

691 færre stillinger

Oversikten viser at det i august i år var 691 færre stillinger i de to fylkene enn i september i fjor. Oversikten over hvordan hver enkelt kommune i Trøndelag er rammet kan du se her (PLUSS).

Kartet øverst i saken (nederst i saken for mobil) viser hvordan de største bedrfitene innen olje og gass i Sør-Trøndelag og Nord-Trøndelag er rammet. Du kan klikke på hver enkelt bedrift for å se tallene. Der det er tett mellom bedriftene må du zoome inn for å se alle.

En av dem som nå er på jobbjakt etter at oljenedturen slo inn over landet for fullt er ingeniøren Silje Kammen (27). Les om hvordan hun har søkt på over 40 stillinger, men opplever en knallhard konkurranse om de få jobbene som blir lagt ut.

De største har kuttet mest

Tallene viser at det er de største bedriftene som har blitt forholdsvis hardest rammet. Blant annet har Reinertsen kuttet over 200 stillinger i Trondheim, mens Aker Solutions har kuttet rundt 150 stillinger fra midten av juli i fjor til samme tid i år.

Samtidig har en rekke av de mellmstore bedriftene bemannet opp i samme periode.

Klikk på kartet øverst i saken (nederst i saken for mobil) for å se hvordan de ulike bedriftene er rammet.

LES OGSÅ: Tre ting som kan forvandle oljenedturen til en alvorlig økonomisk krise i Norge

LES OGSÅ: Flere arbeidsledige i Trøndelag i september

LES OGSÅ: Dømt til å betale én million for å ha sagt ham opp