Tidligere Noryards Fosen-sjef:

- Vi sendte anbudsdokumentene over til Noryards før konkursen

Tidligere Noryards Fosen-sjef Anders Straumsheim benekter at han holdt tilbake dokumenter som gjorde at Noryards ble forhindret i å konkurrere om en Hurtigruten-kontrakt.

Tidligere daglig leder ved Noryards Fosen, Anders Straumsheim (fremst), sier at underlagsdokumentene for et tilbud til Hurtigruten som gjaldt ombygging av flere skip ble sendt over til morselskapet i Noryards allerede 1. oktober, før datterselskapet Noryards Fosen gikk konkurs. Her sammen med klubbleder i Noryards Fosen frem til konkursen, Øyvind Kimo. 

Kontrakten Noryards mener de ble hindret i å konkurrere om, gjelder ombyggingen av tre skip fra Hurtigruten. Disse tre skipene inngår nå i en kontrakt på totalt fem Hurtigruten-skip som Fosen Yard vant tidligere i uken.