- Jenter, velg yrkesfag!

Ifølge en masteroppgave fra NTNU er 8 av 10 jenter sikre på at de har valgt riktig i sitt utradisjonelle yrkesvalg i mannsdominerte miljø. – Jeg har ikke angret et sekund, sier bilmekaniker Linda (19). Og ved verkstedet viser mannfolkene en klar adferdsendring med kvinnelige kollegaer.

Store til høyre: Får skryt: Linda Nordheim Hanssen (19) er lærling hos Prøven Bil. Hun elsker å ha skitt under de røde neglene, og er glad for at hun valgte mekanikeryrket. Også sjefen er fornøyd. – Det viktigste med dette yrket er ikke kjønnet, men interessen for bil, sier Knut Johan Fosshaug, servicesjef ved Prøven Bil. Foto: LENA KNUTLI 

I en verkstedgarasje på Østre Rosten står Linda Nordheim Hanssen med rød neglelakk og sotede fingre. Hun sjekker bremser og skifter olje. Hun er mekanikerlærling ved Prøven Bil.