– Sitter du i landskap eller har du eget kontor?– Jeg har eget kontor. Det er mest praktisk i forhold til at det også har funksjon av å være et møterom som alltid er tilgjengelig.

– Hvordan kommer du deg på jobb?– Med bil fra Dalgård. Vi har seks avdelinger i Trøndelag og det er ofte møter på tvers av disse, i tillegg til hos kunder. Så bil er jeg helt avhengig av.

– Hvordan vil de du jobber sammen med si du er som leder?– For et sannferdig svar må du nesten spørre dem som jobber her, men jeg håper å høre ord som engasjerende og omgjengelig.

– Drar du på fest sammen med dine ansatte?– Ja, selvsagt. Det er en viktig del av kulturen å møtes i hyggelige rammer utenfor arbeidsplassen. Dessuten jobber jeg med en fantastisk gjeng.

– Er du også med på nachspielene?– Nei, jeg klarer aldri å holde meg våken lenge nok. Jeg er rett og slett kveldstrøtt.

– Hva er den vanskeligste sjefsavgjørelsen du har tatt?– Vi har som mange andre bedrifter,vært gjennom endringer som har resultert i oppsigelser og permitteringer. Selv om man tilstreber å ivareta de som rammes på en best mulig måte, er det naturligvis svært krevende prosesser for alle.

– Hvordan inspirerer du dine ansatte?– Vi er en «Peoples business» med menneskene i selskapet som den viktigste ressursen. Det er mye uformell ledelse, hvor ansattes stemme er sterk og involveres i både større og mindre beslutningsprosesser. Jeg tror frihet, ansvar og påvirkningskraft inspirerer og er med på å skape et godt arbeidsmiljø. Vi er gjennom mange år målt til å ha en kundetilfredshet som andre aktører i bransjen betrakter som uoppnåelig. Fornøyde kunder og synliggjøring av resultater internt, er også en viktig kilde til inspirasjon.

– Er du omgangsvenn med noen av dem du er sjef for?– Det er jeg på den måten at mange hos oss tilbringer mye tid på jobb og dermed har deler av sitt sosiale liv her.

– Er du også familiens sjef?– Nei, der er det nok min kjære og den lille datteren vår på seks måneder som bestemmer det meste, og det synes jeg er helt greit.

– Hva er ditt beste resultat i Birken?– Birken er nok et fantastisk arrangement, men for meg er trening terapi. Jeg går gjerne på langrenn, løper eller sykler, men jeg holder meg unna kø. Skal du slippe kø i Birken må du ligge først, og der er jeg ikke.

– Skal du være sjef resten av yrkeslivet?–  Det er vanskelig å si noe om, men jeg har et evighetsperspektiv i alt jeg gjør. Det har dog aldri vært en ambisjon om å bli sjef det er heller ingen ambisjon om være det resten av yrkeslivet.

Følg Økonomiadressa på Facebook her!