- Det er der vi skal være, så vi er fornøyde med resultatet, sier regiondirektør Pål Aglen i Veidekke Eiendom.

Eiendomsdelen av Veidekkes virksomheter i Trondheim hadde i fjor en omsetning på 365 millioner kroner. I tillegg omsatte de for 635 millioner innen entreprenørvirksomheten og 520 millioner innen industri. Sistnevnte opplevde noe lavere aktivitet enn året før.

Totalt betyr det at Veidekkes virksomheter i Trøndelag omsatte for 1520 millioner kroner i 2015. Driftsresultatet ble 100 millioner i pluss. På landsbasis endte selskapet med en omsetning på 24,5 milliarder og et driftsresultat på drøyt en milliard kroner.

- Vi ser veldig positivt på utviklingen av organisasjonen, ordresituasjonen og de mulighetene vi har fremover, sier Ståle Brovold, distriktsleder i Veidekke Entreprenør i Trondheim.

Tredeling

- Vi har tre virksomheter, og når det går litt ned med en av dem veier de andre opp. I tillegg til det gode resultatet har vi også flere ordrer i reserve enn vi har hatt på lenge, så det ser bra ut for 2016 også, sier Aglen.

Han peker blant annet på asfaltproduksjonen i Trøndelag, utbyggingen på Ørlandet og arbeidet med Telenorbygget på Tyholt som viktige faktorer for overskuddet. Det er de største prosjektene som peker seg ut.

- Også utbyggingen på Lilleby er et kjempestort og viktig prosjekt for oss. Vi satte i gang tre byggetrinn der i fjor, og det blir et par til i år. Byggetiden på et slikt prosjekt er 12 til 15 år, så det gir oss omsetning over lang tid.

Lilleby-prosjektet har resultert i over 100 salg det første året, og de er i gang med 92 boliger nå. Byggetrinn fire vil bestå av ytterligere 60 enheter og er besluttet igangsatt i løpet av første kvartal i år, skriver selskapet i en pressemelding.

Reinertsen

Også oppkjøpet av Reinertsen Entreprise har vært viktig for Veidekke.

- Det doblet antallet ingeniører innen bygg og anlegg, og hadde en kjempestor betydning for at vi skulle ha nok ressurser til å utvikle og gjennomføre prosjekter.

Veidekke tok over bygg- og anleggsdelen av Reinertsen første september i fjor.

- Jeg vil tro at vi på rimelig kort tid vil kunne se en dobling av omsetningen på entreprenørsiden på grunn av det oppkjøpet. De ble satt rett ut i produksjonen, og det hadde ikke vært mulig å gjennomføre alt vi har gjennomført uten dem.

Nå er også planene klare for nye lokaler i Trondheim.

Nye kontorer

- Vi har bestemt oss for å bygge nytt hovedkontor på 11 000 kvadratmeter på Sluppen i Trondheim. Der har vi inngått et samarbeid med Kjelsberg hvor vi har kjøpt oss inn med 50 prosent.

De nye lokalene skal stå ferdige i løpet av første halvår i 2018. Byggestart er planlagt på slutten av 2016.

Men årets suksess var ikke gitt ved inngangen til året.

- Det var stor spenning knyttet til om vi kom til å lykkes med igangsettelsen av prosjektet på Lilleby. I tillegg dannet arbeidet med Voll studentby grunnlaget for en god posisjon hos Studentsamskipnaden i Trondheim, sier regiondirektøren.

- Det har vært mye stang inn, også ting som ikke har vært planlagt på forhånd, men sånn skal det være. Den dynamikken må vi ha.