- Ja, vi tenker det er riktig å bygge ut med en leilighetsdel nå, og vi jobber også med skisser til å bygge nye hotellrom ut mot E6. I første omgang bygger vi 21 leiligheter fra 65 kvadrat til 120 kvadrat, sier eiendomsinvestor og styreleder i Oppdal Hotellinvest A/S, Arthur Buchardt, til Adresseavisen.

Sammen med sønnen Anders eier Buchardt, som er god for to milliarder kroner, halvparten i Oppdal Hotellinvest A/S. Dette selskapet eier eksisterende bygningsmasse til hotellet sammen med Oppdalstoppen invest A/S, som eies av mangemilliardæren som helst vil omtales som fisker, Kjell Inge Røkke, og Bjørn Ove Ansnes og Mari Røhjell Ansnes.

Liker du å følge med på næringslivsnyheter fra Midt-Norge?Da anbefaler vi at du følger Økonomiadressa på Facebook!

Passerte 54 000 gjestedøgn

Om lag 3150 kvadratmeter vil påbygget til hotellet bli på, et hotell som har levert gode resultater de siste årene. Oppdal Hoteldrift AS/Quality Hotel Skifer omsatte for 52,8 mill i 2015 mot 47,1 mill i 2014. Målet var å runde 50 000 gjestedøgn i 2015 - det ble 54 193, mot 48 092 gjestedøgn i 2014.

Etter turbulente år i reiselivsbransjen i Oppdal peker nå pilene igjen oppover: - Vi har fortsatt god utvikling i 2016. Nå er målet 54 millioner kroner i omsetning. 2016 er preget av kjedebytte til Quality med opplæring i nye plattformer og konsepter. Vi ser svært positivt til å bli en del av Choice, sier direktør Erik Sæther, som i dag har 60 ansatte.

Det var det ikke alle oppdalinger som trodde da hotellet ble åpnet den 20.10. i 2010. Allerede den gang sa Buchardt imidlertid at han var klar for flere investeringer i fjellbygda.

Klar til å bygge

- Vi er inne i en svært hektisk sesong med store arrangement. Innspillingen av filmen Burning 2 med 85 filmfolk i tre uker, Vinterfest, Skienern, påske og NM i alpint har gitt og gir Oppdal stor oppmerksomhet, sier Sæther.

- Hotellet leverer som bare det - og straks vi har solgt 60 prosent av leilighetene, trykker vi på knappen, og bygger leilighetene, som vil bli bygd i samme stil som hotellet, sier Buchardt. Han legger til at den planlagte leilighetsutbyggingen, som også Røros har lyktes med, er et resultat av opphevingen av boplikten i sentrum. Det betyr at både fastboende og fritidsfolk kan bo i leilighetene.

- Veldig spennende

Ordfører i Oppdal, Kirsti Welander, mener utvidelsen har stor betydning for Oppdal.

- Når så sterke aktører ser det attraktivt å investere hos oss, bekrefter de samtidig vår rolle både som reiselivsdestinasjon, regionsenter og et attraktivt sted å bo eller ha fritidsbolig. Videre betyr dette at flere vil bli aktive brukere av sentrum. Dette sammen med flere andre byggeprosjekter i sentrum, sikrer mer aktivitet i Oppdal sentrum - ikke bare i helger og ferier, men hele døgnet, hele året. Planene er veldig spennende, og jeg ønsker satsingen hjertelig velkommen. Oppdal kommune vil selvsagt være i kontinuerlig dialog med Buchardt og hans medinvestorer, sier Welander, som liker at det planlegges innendørs parkering i to plan.

- Har du turt å tenle tanken hvordan hotellsituasjonen for Oppdal ville ha vært uten Skifer-satsingen?

- Nei, jeg tør nesten ikke tenke ut tanken at Skifer ikke hadde vært her. Skifer tilbyr attraktive varme senger, god mat og service i svært tiltalende omgivelser. De gjør oss attraktive i konferansemarkedet og for private gjester. De har løftet Oppdal som destinasjon, og utbyggingsplanene nå bidrar til ytterligere løft, uttaler Welander.

Skifer hotel i Oppdal har vært i drift siden høsten 2010. Foto: Ann Iren Bævre
Glad: Ordfører i Oppdal, Kirsti Welander, hilser investeringen ved Quality Skifer Hotel i Oppdal velkommen. Foto: Tommy Fossum