Brøske vil ikke gi et tall for hvor mange stillinger som nå skal kuttes i oljeselskapet, men sier at de håper å få en avklaring så raskt som mulig.

- Vi har stor forståelse for at dette skaper usikkerhet blant de ansatte, og at dette er en krevende situasjon, sier Brøske til Adresseavisen.

Nettstedet Sysla meldte fredag at Det norske har satt i gang en ny nedbemanningsprosess, der de hovedsakelig skal kutte i administrative støttefunksjoner og innleide konsulenter.

Liker du å holde deg oppdatert på økonominyheter i Midt-Norge? Da anbefaler vi at du følger Økonomiadressa på Facebook!

- Må se på alle muligheter

De ansatte har fått beskjed om at 85 stillinger innen stab og støtte vurderes, men Brøske sier at det er totalt 85 ansatte innenfor dette området. Han avviser at så mange stillinger vil forsvinne, men sier at de nå vil kartlegge selskapets behov.

- Slik som verden har blitt innen oljebransjen så må vi se på alle muligheter for å kutte kostnader og drive mer effektivt. Vi ser primært på konsulentbruk og stabs- og støttefunksjoner, men i en såpass alvorlig krise for oljebransjer er ingen områder i selskapet fredet, sier Brøske.

Han sier at det er for tidlig å si om det kan bli aktuelt med oppsigelser, og at de vil gjennomføre prosessen i tett samarbeid med de tillitsvalgte i selskapet.

Totalt er det rundt 550 ansatte i oljeselskapet, hvorav drøyt 200 ved hovedkontoret i Trondheim. Ifølge Brøske er stabs- og støttefunksjonene spredd ganske jevnt mellom Trondheim, Oslo og Stavanger, og han sier det er for tidlig å si hvor de største kuttene kommer.

Brøske sier at de i tillegg har drøyt 350 innleide konsulenter, og han forventer at det tyngste kuttet kommer innen konsulentbruk.

I fjor mistet 35 fast ansatte jobben i oljeselskapet, mens selskapet kuttet 120 innleide konsulenter.

Vraket felt

I tillegg kan flere titalls personer i utbyggingsorganisasjonen stå uten oppgaver hvis oljeselskapet ikke finner nye prosjekter når Ivar Aasen-feltet kommer i produksjon. Denne situasjonen ble mer presserende etter at selskapet vraket utbyggingen av Vette-feltet og de de tilstøtende feltene Mackerel og Herring i Nordsjøen.

Brøske sier at det var svært skuffende at de ikke klarte å få lønnsomhet i prosjektene.

- Vi håper tiltakene vi nå gjennomfører for å øke effektiviteten og produktiviteten, kan bidra til at vi klarer å identifisere lønnsomme utbyggingsprosjekter fremover. Vi har bygd opp verdifull kompetanse som vi absolutt ønsker å bruke, sier Brøske.

Ny styreleder

Fredag ble det også kjent at konsernsjef Øyvind Eriksen i Aker ASA, oljeselskapets største eier, overtar som styreleder i Det norske etter Sverre Skogen.

Eriksen er nytt medlem i styret sammen med Trond Brandsrud. Sistnevnte er i dag finansdirektør i Lindorff, men hadde frem til august i fjor den samme jobben i Aker ASA.

Sverre Skogen går ut av styret sammen med Jørgen C. Arentz Rostrup, mens Gro Kielland ble gjenvalgt for en periode på to år.