- Fra skjærtorsdag til første påskedag er det helt fullt. Palmehelga er det kun noen få rom ledig.

Det sier Erik Sæther, direktør ved Skifer Hotel på Oppdal. Bestillingene til hotellets 176 rom er flere enn vanlige og de kom også tidlig.

- Årets påske ble tidlig utsolgt. Det skyldes nok at det har vært en svært god vinter. Det har vært godt med snø og været har holdt seg stabilt. Når påska i tillegg kommer såpass tidlig som i år, så er det ingen som tviler om at det blir nok snø og godt skiføre, sier Sæther.

Liker du å følge med på næringslivsnyheter fra Midt-Norge? Da anbefaler vi at du følger Økonomiadressa på Facebook!

Familierom går først

På Røros Hotell blir det også fullt på alle 143 rom i påskehøytiden.

- Her er det allerede helt fullt i påskehelga, og det begynner å fylles opp palmehelga også, sier hotelldirektør Sara Forselius.

- Vi har hatt svært godt besøk de seks-sju siste påskene, men i år er det enda litt bedre enn vanlig. Det stopper gjerne litt opp når det ikke lenger er familierom ledig, men i år er også de mindre rommene bestilt. Det skjer mye her i påska som ikke behøver snø og sol, men det er klart vi merker at det også er perfekte forhold i skiløypene, sier Forselius.

Savalen Fjellhotell og spa på Tynset har til sammen 700 senger fordelt på hotellrom, leiligheter og hytter. Også her er de familievennlige tilbudene mest populære.

- I år er det faktisk så å si helt fullt her i påska. Alle leiligheter er bestilt, men det finnes ett og annet ledig rom. Beste mulighet nå er å komme fra palmesøndag til onsdag før skjærtorsdag, sier hotellsjef Trond Ola Hektoen. Tynset garanterer også gode skiforhold.

- Det er nok snø og tidlig påske, og erfaringsmessig vet vi at er det nok snø så blir det fullt til fjells, sier Hektoen.

Populær palmehelg

Det samme gjelder for Væktarstua i Stugudal i Tydal. På hotellet er det 30 rom, i tillegg har de leiligheter i nabobygget og noen hytter. Til sammen er de fleste 110 sengeplassene bestilt.

- Palmehelga er det helt fullt, så har vi noen ledige rom fra palmesøndag og til og med skjærtorsdag. Fra da av er det så godt som fullt hus igjen. Vi har ingen ledige rom fra skjærtorsdag til langfredag. Starten på årets påske blir bedre enn den har brukt å være og vi er godt fornøyd ellers også, sier hotellsjef Tor Helge Kvithammer. Han kunne leid ut flere senger dersom de hadde hatt flere familierom.

- Den typiske påskegjesten på hotellet er par i 40-50-års alderen, og de blir gjerne bare en natt eller to. Det gjør at vi ikke få fylt opp riktig hele påska. Men i hyttene bor det gjerne familier, og de blir her hele påska, sier Kvithammer.

- Nydelige skiforhold

Teveltunet fjellstue i Meråker forbereder seg også på storinnrykk.

- Vi har ni hytter og noen leiligheter til utleie. Det er fortsatt noe ledig, men vi har hatt en del forespørsler de siste dagene så jeg blir ikke overrasket over om det blir helt fullt. Det er i alle fall ikke dårligere enn i fjor, heller bedre, sier Turid Haugen som ikke lar ser overraske over det.

- Det er helt nydelige skiforhold, og ikke er det meldt nedbør i tiden frem mot påska heller. Påska kommer tidlig i år, og da vet vi det er snø.