Panama papers-avsløringene

Milliardær brukte postboksselskap for å kjøpe yacht

Christian Sundt, som er rederarving og én av Norges rikeste, opprettet et postboksselskap på De britiske jomfruøyer for å kjøpe seilbåten «Sirena». Fetteren Jack Sundt etablerte et Panama-selskap for å starte en treningssenterkjede i Colombia.

Christian G. Sundt har kjøpt en slik seilbåt på 64 fot. Båten er laget av svenske Hallberg-Rassy og kostet rundt 22 millioner kroner. Båten er registrert gjennom postboksselskapet Sirena Marine Limited i skatteparadiset De britiske jomfruøyer.  Foto: Fra Hallberg-Rassys nettside/skjermdump

24. april i fjor opprettet advokatfirmaet Mossack Fonseca postboksselskapet Sirena Marine Limited på De britiske jomfruøyer. Eieren er Christian Sundt. Det kommer frem i noen av de 11,5 millioner dokumentene som ble lekket fra det Panama-baserte advokatfirmaet, som har spesialisert seg på å opprette og administrere selskaper i skatteparadiser, melder Aftenposten.