Daglig leder i den trønderske treningskjeden, Øivind Gundersen, forteller at nyetableringene var med på å øke kostnadene.

- Kostnadene har i hovedsak økt som følge av etableringene på Leüthenhaven og Leangen. I tillegg totalrehabiliterte og utvidet vi Impulse Lerkendal i løpet av 2014, noe som også har bidratt til økte kostnader i 2015, skriver Gundersen i en e-post til Adresseavisen.

Kostnadene økte nesten sju millioner i fjor, sammenlignet med året før.

Flere medlemmer

Også inntektene til Impulse Treningssenter økte. De var på 42,8 millioner kroner i fjor, og det er 6,4 millioner mer enn i 2014.

- Inntektene øker på grunn av økning i medlemsmasse. Vi har vekst ved flere av våre etablerte avdelinger, samt at vi i slutten av 2014 og i januar 2015 åpnet to nye avdelinger, henholdsvis Impulse Leüthenhaven og Impulse Leangen, skriver Gundersen.

I januar i år åpnet treningskjeden Impulse Solsiden, som ligger i Innherredsveien 7, kjent som Industribygget. Gundersen vil ikke røpe hvor treningskjeden vil åpne flere senter fremover.

- Impulse Treningssenter har en vekststrategi, og vi vil ikke gå ut med våre planer for videre vekst med hensyn på lokasjoner, skriver Gundersen.

- Fortsatt vekst i år

Men han forteller at de også har vekst i antallet medlemmer til nå i år, og at kjeden har rundt 15 000 medlemmer.

Impulse har til sammen ti treningssenter. Åtte av dem ligger i Trondheim. I tillegg har kjeden ett senter i Melhus og ett i Stjørdal.

De siste årene har det kommet flere treningssenterkjeder. Impulse tilhører lavprissentrene. Det billigste tilbudet til kjeden koster 199 kroner per måned, og gir adgang til å trene på sentrene på formiddagen frem til klokka 14.

Tøff konkurranse

I desember i fjor kom også lavpriskjeden Fresh Fitness til Trondheim, da den tok over Sats Elixias fire treningssentre i byen. I fjor høst la Virke Trening frem en rapport om treningssenterbransjen i 2015, som viste at det var tøffere tider. Ifølge rapporten stagnerer veksten i antallet treningssenter, omsetningsveksten stagnerer og marginene reduseres.

Impulsesjefen bekrefter at det er tøff kamp om kundene.

- Det er hard konkurranse i Trondheim, spesielt i lavprissegmentet. For lavprisaktører vil det være viktig å tilby tjenester med kvalitet, selv om prisene er lave, skriver Gundersen.

Han forteller at vekst for lavprissegmentet og styrke- og kondisjonstrening er blant de viktigste trendene i bransjen.

- Vi ser at funksjonell trening, både med kroppsvektøvelser og frie vekter blir en større del av medlemmenes treningsprogrammer. Videre ser vi at teknologiske løsninger knyttet til treningssenteropplevelsen og medlemskapet, vil bli en viktig verdi for medlemmene i fremtiden, skriver Gundersen.

Kan trene fra 13 år

Impulse har åpnet for at tenåringer fra 13 år og oppover får trene styrke under spesielle vilkår. Gundersen sier tilbudet er godt mottatt.

- Vi har kun fått positive tilbakemeldinger på måten vi har introdusert dette på, med hensyn på solid treningsfaglig forankring, oppfølging og krav om at ungdom i denne kategorien trener sammen med foresatt. Ordningen fungerer bra, og vi vil nå utvide tilbudet til også å gjelde trening i hele åpningstiden, da flere har etterspurt dette, skriver Impulse-sjefen.

Impulse Treningssenter eies av selskapet BMI Holding. Abra Norge, som også eier Abra Kulelagersenteret på Lade, eier 75 prosent av BMI Holding.

Det siste senteret Impulse Treningssenter har åpnet er Impulse Solsiden, som ligger i Industribygget i Innherredsveien. Foto: Kristin Slotterøy