De to utbyggerne eier tomta og prosjektet gjennom selskapet Travbanevegen 1. Investor Anders Ervig forteller at de har rammetillatelsen for byggeprosjektet klart fra Trondheim kommune. De har også gitt Ruta Entreprenør en totalentreprise for å sette opp bygget.

- Vi håper å være i gang med byggingen innen 1. mars 2017, sier Ervig til Adresseavisen.

- Ikke akkurat lekker innkjørsel

Ervig eier 75 prosent av Travbanevegen 1 AS. Resten eier arkitekt og medinvestor Per Solem og hans Xera Invest. Det er Solem og hans arkitektkontor Norconsult Solem Arkitektur som har tegnet bygget.

Ervig mener det seks etasjer høye kontorbygget vil bli et positivt tilskudd til arkitekturen på stedet.

- Ser man på innkjøringen til Trondheim fra nordsiden, kan man ikke si at den akkurat har vært lekker. Med dette bygget synes vi i hvert fall selv at vi pynter litt på det, sier Ervig.

5000 kvadratmeter

Totalt vil bygget ha 5000 kvadratmeter kontor- og parkeringsplass tilgjengelig når det står ferdig. Ervig anslår at det vil ta 12–13 måneder å ferdigstille fra man setter spaden i jorda.

Før dette må imidlertid eksisterende bygningsmasse på adressen Travbanevegen 1 rives. Dette er bygget hvor Bjærum trykkeri tidligere holdt til.

- Det nye bygget blir stående på tomta som er Travbanevegen 1 og i tillegg bygget hvor hesteutstyrsbutikken Selabua har holdt til. Disse tomtene blir slått sammen, forklarer Ervig.

Tror på utleiemarkedet

Adresseavisen har tidligere skrevet at markedet for næringseiendom har vært tregt det siste året, og at det til dels har vært en overetablering i nytt kontorareal i byen. I fjor høst meldte eiendomsinvestor Ivar Koteng blant annet om at han hadde rundt 20 000 kvadratmeter med tomme lokaler i porteføljen.

Ervig mener det nye byggets beliggenheten vil være en konkurransefordel.

- Når det gjelder østsiden av byen, altså Leangen-Lade-området, er det ikke så mange ledige arealer. Lokalene som er ledige, er på 2–300 kvadratmeter. Det finnes ikke større arealer ledig. Vi mener selv at vi er på rett side av byen. Vi er rett ved omkjøringsveien, med Værnes og flybusser i umiddelbar nærhet. Samtidig gjør Strindheimtunnelen at veien inn til Trondheim sentrum er kort. Vi vil i hvert fall være attraktive for en del landsdekkende firmaer som har behov for å reise lett fra og til Værnes, sier Ervig.

- Har dere skrevet kontrakt med noen leietakere ennå?

- Ikke ennå, men vi har noen på blokka. Vi engasjerte eiendomsmegler først forrige uke. Vi skal helst ha fylt opp fire av seks etasjer før vi starter byggingen, sier Ervig.

Beliggenheten til det nye bygget, på østsiden av Trondheim med nærhet til både Midtbyen og enkel utreise til Værnes, blir trukket frem som et konkurransefortrinn av investorene. Foto: Illustrasjon: Norconsult Solem Arkitektur
Bygget vil være seks etasjer høyt, og vises godt fra Innherredsveien når man kjører både ut fra, og inn til Trondheim, fra nordsiden. Foto: Illustrasjon: Norconsult Solem Arkitektur
Investor Anders Ervig (bildet) står sammen med arkitekt Per Solem bak næringsbyggprosjektet Signalbygget. Foto: Privat/Arkeitekt Per Solem