Kan tape 300 mill. hvis Spektrum-jobben ryker

Utsettelse av byggestart for Trondheim Spektrum har allerede gitt anbudsvinner Veidekke Entreprenør milliontap.

Utsettelse som koster. Ombyggingen av Trondheim Spektrum er utsatt i minst tre måneder. Ståle Brovold, distriktsleder Veidekke Entreprenør sier det har ført til kostnadstap i millionklassen. - De offentlige prosjektene er ganske avgjørende for at aktørene skal overleve i markedet sier direktør for entreprenørforeningen for bygg- og anlegg (EBA) og håndverkerforeningen i Trøndelag, Kristian Dahlberg Hauge (t.h.) 

- Vi så ikke for oss denne situasjonen da vi fikk anbudet. Hele jobben er på litt over 300 millioner kroner totalt i omsetning, hvorav vi så for oss at cirka 200 millioner kom i 2017 og resten i 2018. Mister vi jobben taper vi det hele, men det er jo omsetning i 2017 som nå er kritisk for oss, og som vi har problem med å erstatte i tide når den nå forskyves eller blir borte. Allerede er en tredjedel av omsetningen i 2017 borte grunnet tre måneders utsettelse, sier Ståle Brovold, distriktsleder i Veidekke Entreprenør i Trondheim.