- Men tidligere igangsatte prosjekter blir fulgt opp med midler, slik at vi holder fremdriften, sier regionveisjef, Berit Brendskag Lied og kaller budsjettet «omtrent som forventet»

- Er det noe dere har regnet med å få, som ikke er der?

- Vi ønsker jo alltid nye prosjekter. Men midlene er nå bundet opp i allerede igangsatte tiltak. Det er ingen nye prosjekter i år.

Regionveisjef Berit Brendskag Lied ble ikke overrasket over budsjettet som ble fremlagt torsdag formiddag. Foto: Knut Opeide, Statens vegvesen

Her finner du alle sakene om statsbudsjettet.

Ikke nye sikringstiltak

Heller ikke til det som kalles programområdetiltak, som gang- og sykkelveier, rassikring, trafikksikkerhetstiltak kommer det nye prosjekter, ifølge Brendskag Lied.

- Det går store summer til slike tiltak også, men i år er det altså ingen nye. Men det kommer til igangsatte tiltak, som for eksempel midtdelere i Nord-Trøndelag, som er et trafikksikkerhetstiltak, sier hun.

Regionveisjefen er svært tilfreds med at Miljøpakken i Trondheim følges opp med midler.

- Jaktøyen - Klett - Senterveien kan vi ha god framdrift på nå. Det er jeg kjempeglad for.

Staten ligger litt etter med sine bevilgninger, som er på 100 millioner til denne strekningen, men 170 millioner tas fra bompengefinansieringen.

Planleggingsmidler

Brendskag Lied er også fornøyd med at de har fått såkalte planleggingsmidler. Det betyr trolig at oppstartsmidler er neste skritt. For denne regionen gjelder dette:

Riksvei 706 - Sluppen-Stavne

E6 - skredsikring i Drivdalen

Klettkrysset - ny kontrollstasjon

Teatersjef ved Trøndelag Teater, Kristian Seltun fortviler over at teateret nok en gang blir utsatt for effektiviseringstiltak.

Øker veibudsjettet

Totalt nasjonalt sett foreslår regjeringen å bevilge 33,6 milliarder kroner til veiformål.

Dette er en økning på 9,4 prosent sammenlignet med 2016.

29,9 milliarder kroner foreslås bevilget til Statens vegvesen, mens 3,1 milliarder kroner foreslås bevilget Nye Veier AS.

Bevilgningen til tunneler øker med 350 millioner kroner til 2,5 milliarder kroner over Samferdselsdepartementets budsjett.

Regjeringen vil også bruke 659 millioner kroner til skredsikring av riksveier og 688 millioner kroner på skredsikring av fylkesveier neste år.

Her får du en oversikt over hvilke veiprosjekt i Trøndelag som får penger neste år.

Sør-Trøndelag:

E39: Regjeringen foreslår midler til refusjon av forskutterte midler for prosjektet E39 Harangen – Høgkjølen i Orkdal kommune.

E6: Det er prioritert 20 millioner kroner til eventuell anleggsstart på strekningen E6 Vindåsliene-Korporalsbrua, Midtre Gauldal kommune. Prioriteringen er med forbehold om Stortingets tilslutning til ett opplegg for delvis bompengefinansiering av prosjektet. Det er lokalpolitisk tilslutning til et opplegg for delvis bompengefinansiering av prosjektet. Regjeringen tar sikte på at forslag om delvis bompengefinansiering blir lagt fram for Stortinget så snart nødvendige avklaringer foreligger.

E6: Jaktøya-Klett-SenterveienRegjeringen foreslår at det innenfor Miljøpakke Trondheim settes av 100 millioner kroner i statlige midler til prosjektet E6 Jaktøya-Klett-Senterveien i Melhus og Trondheim kommuner. Detforutsettes 175 millioner kroner stilt til disposisjon av bompengeselskapet. Anleggsarbeidene startet i oktober 2015, og prosjektet ventes åpnet for trafikk høsten 2018.

Tiltak på Rv 3: Det settes av midler til gjennomføring av tiltak for å øke trafikksikkerheten på riksvei 3 mellom Hedmark grense og Nåverdalsbrua i Rennebu kommune, Sør-Trøndelag.

Fornyingsmidler E6: Refinansiering av fornyingsarbeidet i Helltunnelen på E6 i Malvik kommune.

Vederlag til OPS-prosjekter: E39 Klett – Bårdshaug i Sør-Trøndelag ble satt i drift i juni 2005, samtidig som strekningen Øysand – Thamshamn ble åpnet for trafikk. Kontrakten løper fram til 2030. For 2017 utgjør det kontraktsfestede vederlaget 184 millioner kroner som forutsettes finansiert med 149 millioner kroner i statlige midler og 35 millioner kroner i bompenger.

Planlegging: Det settes av midler til planlegging av blant annet riksvei 706 Sluppen-Stavne i Trondheim kommune, skredsikring på E6 i Drivdalen i Oppdal kommune og ny kontrollstasjon som dekker både E6 og E39 på Klett i Trondheim kommune.

Nord-Trøndelag

E6: Det settes av midler til videreføring av byggingen av midtrekkverk på strekningen E6 Vassmarka – Ronglan i Levanger kommune.

Det er foreslått midler til etablering av jernbaneundergang ved Vintermyr i Namsskogan kommune.

Det settes av midler til refusjon av forskutterte midler for miljøgate på E6 i Namsskogan i Namsskogan kommune. Midlene ble utbetalt til kommunen i 2016 (gjennom midlertidige omdisponeringer mot tilbakeføring i 2017).

Fornyingsmidler E6: Refinansiering av fornyingsarbeidet i Helltunnelen på E6 i Stjørdal kommune.

Tiltak E14: Utbedring av Forra bru inkludert veien på begge sider av brua i Stjørdal kommune. Utbedring av Reinå bru i Meråker kommune

Planlegging E6: Det settes av midler til planlegging av blant annet ny veg E6 Åsen–Steinkjer og utbedringsstrekninger på E6 mellom Grong og Nordland grense.

Vi følger statsbudsjettet gjennom dagen. Nedenfor kan du se direkteoppdateringer. Artikkelen fortsetter nedenfor.