Kristian Kolstad er daglig leder for puben som reåpnet fredag kveld, han er også sønn av tidligere driver, Trond Kolstad.

Han har vokst opp med lokalene som han i dag skal drive videre.

- Nå starter vi med blanke ark og 12-13 stort sett nyansatte mennesker. Vi arbeider oss opp på nytt og så får vi prøve oss frem og se hva folk vil ha, sier Kristian Kolstad.

Ikke store, synlige endringer

- Den siste stolen ble båret inn litt over klokken to på fredag, sier Kolstad som er synlig ivrig etter å komme igang.

Lokalene er ikke mye forandret. Det er like brunt og nostalgisk i kjelleren på bryggen. Men noe er nytt. Tretaket har kommet frem bak nedrevne takplater, baren er nyoppusset, egendesignede lamper i rustikk stil har kommet til, stoler og sofaer trukket om og ikke minst er toalettene splitter nye.

- Det trengtes, smiler Kolstad og viser frem servantene han selv har designet. De er laget av ølfat, med og springen er tappekraner.

Opp av konkurs-asken

I slutten av oktober i fjor gikk de tre restaurantene Bryggen Asian Cooking, Den gode nabo og Sabor Tapas & Grill på Bakklandet konkurs. I april kjøpte investorene Øyvind Antonsen og Bjørn Olav Aunegjerdet bryggen for 20,2 millioner kroner.

- Nå har vi pusset opp for mellom 5 og 10 millioner. Det var store behov, sier Bjørn Olav Aunegjerdet og forteller om en fasade som er nyoppusset med både gammel, bearbeidet kledning, og med ny plank der det gamle var råttent. Alle rør er skiftet og det er nytt elektrisk anlegg. Taket er i ferd med å bli ferdig etter at taktekkeren fant overraskende store skader under taksteinene på det gamle bygget.

- Vi åpner stille og rolig nå, uten noe annonsering, etter at vi har hatt Mønsåsfest for arbeiderne og en samling for samarbeidspartnere tidligere denne uken, sier Aunegjerdet.

Rolig start?

Nå skal serveringspersonalet gjøre seg kjent med nytt utstyr, mens både gamle gjester langsomt finner tilbake til puben og nye gjester oppdager den. Det er i alle fall planen.

Den gode nabo har holdt til i tradisjonsrike lokaler ved elvebredden på Bakklandet i 25 år. Huset er i verneklasse B og rehabiliteringsjobben har foregått etter avklaringer med byantikvaren.

Kristan Kolstad forteller at de håper på rolig start, men at nye konsepter og utprøving vil komme etterhvert som de ser hvem det er som kommer inn døren.

- Det har vært stor pågang og etterspørsel fra folk etter at det sto i avisen at vi skal åpne på nytt. Det går ikke en dag uten at noen spør, sier han og er lettet over at døra åpnes etter to og en halv måned med oppussing.

- Vi forventer at gamle stamgjester dukker opp, dessuten at nye folk vil oppdage oss. Men det er ikke nok å åpne dørene. Vi må opparbeide oss et rykte, sier Kolstad som er i gang med den jobben allerede.

Satser på øl, såklart

Baren har et stort utvalg øl på fat. Her vil det drikkes både velkjente, store merker og halvlitre fra lokale mikrobryggeri.

E.C. Dahls er representert med sine nye ølsorter, side om side med lokale Austmann og enda mer lokale Monkey Brew, som serverer ølet sitt på Taps på Bakkladet. Sistnevnte har laget et eget naboøl.

- Det er vårt signaturøl. Jeg vil karakterisere det som et lettdrikkelig volumøl, smiler han.

Baren vil tilby enda mer fra lokale bryggerier etterhvert. De vil også by på noen enkle retter.

- Siden det ikke er kjøkken her, skal vi prøve ut smørbrød og toast i første omgang. Men vi lover at det ikke bare skal bli to brødskiver som er klemt sammen! Videre har vi planer om å utvikle matkonseptet i fremtiden.

Snart kommer naboene til «Naboen»

Den gode nabo eies av driftsselskapet som Bjørn Olav Aunegjerdet og Øyvind Antonsen står bak. Også kona til Antonsen, Turid, engasjerer seg sterkt i driften og eierskapet i puben.

Om kort tid flytter naboene til «Naboen» inn. Da kommer restauranten «Folk & fe» på plass i lokalene der «Bryggen Asian Cooking» lå. Og i lokalene som har fasade bakover mot Bakklandet, der «Sabor tapas & grill» lå, kommer «Sabrura».

- Disse blir leietakere. Og vi ser frem til at de også kommer på plass. Vi opplever ikke at disse konseptene er i konkurranse med hverandre og vi har en god samarbeidsånd oss i mellom, sier Bjørn Olav Aunegjerdet.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.

Helt nytt: Toalettene på Den gode nabo trengte total oppussing. Daglig leder, Kristian Kolstad, viser stolt frem egendesignede servanter av ølfat. Springen er tappekraner med sensorer som gir rennende vann. Foto: Håvard Jensen, Håvard Haugseth Jensen
Eier og driver: Bjørn Olav Aunegjerdet har sammen med Øyvind Antonsen investert mellom 25 og 30 millioner kroner i bryggen på Bakklandet. - Vår filosofi er å bevare, derfor er det gjort minst mulig forandringer, sier han. Foto: Håvard Jensen, Håvard Haugseth Jensen
Endelig åpnet: I to og en halv måned har de nye eierne pusset opp bryggen ved Bybrua, og enda står stillasene langs fasaden på elvesiden. Foto: Håvard Jensen, Håvard Haugseth Jensen