På postnummer 7052, området rundt Berg, Tyholt og Singsaker, bor de som tjener mest i Trondheim. Der er gjennomsnittsinntekten på snaut 433 000 kroner.

I den andre enden av skalaen finner en 7011, den midtre delen av Midtbyen. Der er den gjennomsnittlige inntekten på snaut 217 000 kroner.

Lurer du på hvordan du bruker skattekartet? Bla nedover i saken, så finner du en oppskrift.

Hvor er det flest millionærer?

Vil du møte en millioner eller to er sjansene størst om du tar deg en tur til Byåsen. På postnummer 7020 er det registrert 933 millionærer, eller omtrent hver sjette person. I den sørlige delen av Midtbyen og på Bakklandet er det til sammenligning bare 32 millionærer, og de utgjør åtte prosent av innbyggerne.

Men en ting er hvor mange som har over millionen, en annen ting er hvor den høyeste gjennomsnittlige formuen befinner seg. Og svaret der er 7030, området rundt Singsaker, Gløshaugen, Øya og Elgeseter. Innbyggerne der har i gjennomsnitt en formue på over 1,14 millioner kroner. Det er et godt stykke over postnummeret som kommer dårligst ut, 7067 på Lademoen. Der har innbyggerne i snitt snaut 167.000 i formue.

Har du en vennegjeng spredt på Singsaker, Berg, Tyholt, Nedre Charlottenlund og Ranheim? Da er det en viss sjanse for at i hvert fall en av dem tjente over en halv million i fjor. I de områdene hadde nemlig hver fjerde innbygger over 500.000 i inntekt.

Men hva så med byens dyreste postnummer? Den posisjonen er det 7051 som innehar. Der var gjennomsnittlig pris for alle solgte boliger de siste to årene i underkant av 5,4 millioner. Men de som bor på dette postnummeret stikker seg ikke ut i noen retning i skattelistene for 2015. I snitt tjener de 331.686 kroner og har en gjennomsnittlig formue på 643.389 kroner.

Slik bruker du skattekartet:

Trykk på et område i kartet, eller velg postnummer ut fra menyen over, for å få vite mer om hvert enkelt postnummer.

Fargene viser fordeling fra topp og bunn i skatteoversikten blant postnumrene i Trondheim. Du velger selv hva du vil sortere på i toppmenyen over kartet, f. eks. formue.

Synes du det er tungvint å navigere i kartet? Her har vi samlet alle opplysningene for deg i tabellform.

Hvis du vil søke på enkeltpersoner i skattelistene, er dette også mulig. Les vår bruksanvisning til hvordan du søker på enkeltpersoner her.

Dette viser tallene:

Millioninntekt viser hvor mange prosent i området som har inntekt på over én million ifølge skattetallene.

Millionærer viser hvor mange prosent i området som har en formue på over én million ifølge skattetallene.

Inntektsfordeling viser hvordan inntektene er fordelt i området, ifølge skattetallene - i områdene 0-200.000, 200.000-500.000 og over 500.000.

Formuefordeling viser hvordan formuene er fordelt i området, ifølge skattetallene - i områdene 0-200.000, 200.000-500.000 og over 500.000.

Inntekt, snitt viser gjennomsnittsinntekten i dette området.

Skatt, snitt viser gjennomsnitt av innbetalt skatt i dette området.

Formue, snitt viser gjennomsnitt av formue i dette området.

Søylene viser hvordan disse tallene fordeler seg ut fra topp og bunnliste blant Trondheims 64 postnummere.

Adresseavisen har laget flere artikler basert på informasjonen fra skattelistene. Under kan du se et utvalg:

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.