Som en gimmick i julestria, har Rema 1000-ansatte over hele landet fått spesiallagede Moods of Norway-gensere som uniform. Uniformsvalget er «team ribbe» eller «team pinnekjøtt».

To lag

- Det er to ting nordmenn bryr seg om før jul: Om det blir en hvit jul og om du spiser ribbe eller pinnekjøtt julaften, sier Moods of Norway-gründer Simen Staalnacke.

- Man må velge sitt lag og hvorfor ikke der julematen selges, spøker Staalnacke om den nye Rema-genseren.

Les også: Flere Rema-kjøpmenn i pluss

- Mye respons

Julegenserfenomenet er mer amerikansk og engelsk enn norsk. Men som så mye annet, er det som er stort «over there» blitt en slags trend også i Norge.

- Vi ville ha en genser med norsk tekst og har fått enormt mange morsomme tilbakemeldinger om genseren på våre facebooksider, sier Staalnacke.

Les også: Skatt Vest krever 18,6 millioner av Moods of Norway

Som i butikken

Ideen om en egen genser for Rema, dukket opp et sted mellom Rema-produsent Nordfjord Kjøtt i Staalnackes hjembygd Stryn, og Rema 1000s markedsavdeling i Oslo. Genseren var allerede designet og til salgs hos Moods of Norway, men i grønn, rød og hvit.

Moods of Norway likte ideen fra Rema/Nordfjord Kjøtt og kom med julegenseren i Rema-fargene der grønt er byttet ut med blå. Nå er den del av uniformen i dagligvarekjeden landet over. Også ved Rema 1000 Solsiden i Trondheim.

- Nå skiller vi oss litt ut, og det vil vi jo gjerne, smiler kjøpmann Willy Sivertsvik.

Les også: Rema vil vokse i distriktet

Ikke alle fikk velge lag

Tre ribbe-gensere og tre pinnekjøtt-gensere til alle drøyt 570 Rema-butikkene landet over, altså  nærmere 3500 gensere. Men ikke ta for gitt at alle i genser har havnet på riktig lag.

- Jeg ville ha ribbe. Men jeg fikk ikke det. Sånn er livet, sier Elisabeth Bollingmo, frukt- og grøntansvarlig jukse-indignert.

- Vi er jo trøndere, så alle vil jo ha ribbe, forklarer ferskvareansvarlig Gunn Brehme.

- Ikke jeg. Jeg er egentlig nordlending, så jeg ville ha denne pinnekjøtt-genseren, skyter butikksjef Frode Tungesvik inn.

Og om du verken vil ha ribbe eller pinnekjøtt til jul så vurderes flere alternativer fra klesdesigneren fra Stryn.

- Neste år får vi vurdere å plusse på med «team lutefisk», ler Staalnacke.

Les også: Ingen garanti for ville førjulspriser