Impulse treningssenter sier opp senterledere og treningsveiledere. De ansatte har fått beskjed om at det heretter bare skal være treningsfaglig ansatte på jobb i fem timer fra klokka 16 til 21.

Daglig leder Øivind Gundersen mener dette ikke er tilfelle:

- Det vil også i fremtiden være betjening med treningsfaglig kompetanse på jobb ved våre sentre på dagtid og også kveldstid frem til klokken 21.00, sier han.

Etter det Adresseavisen forstår, blir det lagt opp til at kunder som vil ha støtte til treningen, i større grad må betale for personlige trenere i tillegg til den månedlige treningsavgiften. I dag koster én time på 50 minutter med personlig trener 625 kroner.

Gundersen understreker imidlertid at Impulse vil fortsette med gratis treningsveiledning fra treningsveiledere i det senteret definerer som betjent tid.

- Senteret kommer til å være betjent i tidsrom både på dagtid og på kveldstid frem til klokken 21.00, men i annen grad enn det er i dag. Nøyaktig når betjeningen er tilstede på sentrene i fremtiden vil vi informere om ved lanseringer utover vinteren, sier Gundersen.

Trygt med treningsveiledere

- Det er betryggende å ha dem å snakke med dersom det skulle være noe. De ser oss og kommenterer hvis vi løfter for tungt eller gjør noe feil, sier de to studentene Julie Rosenvinge og Katinka Tausvik Strand som trener styrke på Leangen.

Treningskjeden Impulse gjør endringer i håp om å vinne treningskundene. Omleggingen betyr at dagens 15 heltidsstillinger skal reduseres til ni. Totalt må 27 av de 69 ansatte regne med å bli sagt opp eller få færre arbeidstimer i uka.

De ansatte i Impulse ble varslet om endringene på et informasjonsmøte for et par uker siden. Da fikk også mange beskjed om oppsigelse eller at de får færre arbeidstimer i uka eller andre oppgaver. Daglig leder i Impulse, Øivind Gundersen, sier målet er å øke tilbudet av relevante tjenester.

- Nøyaktig hvordan det blir, vil vi informere om ved lanseringer utover vinteren, og det er riktig at det i tillegg til andre tidspunkter på dagtid, vil være betjent mellom 1600 og 2100, sier den daglige lederen.

- Innen personlig trening kommer vi til å øke tilbudet vårt da etterspørselen etter å kjøpe dette er økende blant våre medlemmer.

Lavpriskonkurranse på trening

Årsaken er at veksten hos Impulse har stoppet. Den lokale treningskjeden fikk i januar i år et nytt senter på Solsiden uten at det har ført til flere Impulse-medlemmer totalt. Kjeden har nå åtte senter i Trondheim, ett i Melhus og ett i Stjørdal.

- Som konsekvens av skjerpet konkurranse med nye aktører på banen, opplever vi stagnasjon i medlemsmassen ved våre ti sentre sett under ett, sier Øivind Gundersen.

Vieiledning - ikke personlig trener

Julie Rosenvinge og Katinka Tausvik Strand trener sammen på styrkeapparatene på treningssenteret på Leangen. Begge er 19 år, bor i nabolaget og studerer på Dronning Maud Minnes Høyskole like i nærheten. De trener ofte sammen både på dagtid og ettermiddagstid. Det er trist om det blir slutt på treningsveiledning på dagtid, syns de.

Nå kan de spørre de ansatte på Impulse Leangen om hva som helst. De setter stor pris på å få hjelp til hvordan de skal gjøre øvelsene og få konstruktiv kritikk og veiledning.

- Vi har fått hjelp fra treningsveileder til å legge opp treningsprogram for oss. Dessuten har vi fått hjelp til å sette oss mål, sier Julie og Katinka.

Interessert i trening? Da bør du følge disse på instagram

Ulike treningsmål

Julie har som mål å bli sterkere og mer markert. Hun har fått hjelp til motivasjon, komme i god treningsrytme og ha lyst på trening.

Katinka har som mål å bli kvitt det hun kaller for unødvendig flesk, bygge muskler og bli mer markert. Hun vil også komme i bedre form generelt og har fått satt opp både et kondisjonsprogram og et styrkeprogram.

Verken Julie eller Katinka føler behov for personlig trener som også er dyrt for to studenter.

- Vi har hverandre og syns vi er flinke til å motivere hverandre.

Trener sammen

Akkurat nå jobber de med dipsøvelser for å styrke triceps. Den ene jobber hardt mens den andre oppmuntrer og følger med på skjemaet hvor tungt og hvor mange repetisjoner det skal være.

Etter det Adresseavisen forstår, mister de fleste senterlederne og treningsveilederne jobben sin. Sentrene skal ledes av koordinatorer som skal ha personalansvar og jobbe administrativt fra hovedkontoret.

Senterlederne og treningsveilederne blir sagt opp fra 1. desember etter det Adresseavisen kjenner til. De har da tre måneders oppsigelsestid.

Trener sammen: Katinka Tausvik Strand (t.v.) og Julie Rosenvinge trener sammen. De to studentene setter pris på treningsveiledning og vil gjerne ha det også på dagtid. Foto: Leikny Kristine Havik Skjærseth