Butikken på Paleet i Karl Johans gate ble åpnet i september 2014. Drøye to år senere har gründer John Erling Vinnem bestemt at kjøpesenteret ikke er riktig sted for en egeneid butikk.

- Det stemmer at vi har flyttet ut av lokalene. Jeg tror det blir riktig å si at Paleet ikke ble slik vi ble det forespeilet da vi flyttet inn. Det skulle ha butikker rundt oss som gjorde det til en shoppingdestinasjon. Men profilen på senteret har etter vår smak blitt for straight, og derfor passer det ikke til vårt konsept, sier Vinnem.

SE BILDER FRA ÅPNINGEN AV BUTIKKEN: Her stiller Ylvis opp Johnnylove-gründeren

Ønsker større butikk med egne vinduer

Bedriften Johnny Love AS har hovedkvarter i Trondheim, og produserer klesmerket Johnnylove. Da de flyttet inn i Paleet, var det i forbindelse med en stor omprofilering av senteret. Butikken skulle ifølge Vinnem mer være et utstillingsvindu, enn en butikk med de store volumene.

Men siden butikken ikke var større enn i overkant av 30 kvadratmeter, mener Vinnem at den ikke fungerte optimalt som utstillingsvindu heller.

- I tillegg til at butikkene rundt oss ikke holdt den profilen vi ser etter, var også butikken vår for liten i seg selv. Det er ikke sånn at folk går mann av huse for å komme til en rundt 30 kvadratmeter stor butikk. Vi selger klesmerket vårt til en rekke andre butikker i Oslo og Oslo-området, så det ble ikke en butikk for våre kunder, sier Vinnem.

- Omsatte ikke som den skulle

Senterleder for Paleet, Øystein Aurlien, er ikke enig i Vinnems karakteristikk av senteret.

- En rekke av Norges råeste motebutikker og retailkonsepter ligger i Paleet. Vi har mottatt internasjonale priser, og besøkstallet har gått opp de siste årene. Det er korrekt at Johnnylove etter hvert ikke fungerte som det burde på Paleet, og det beklager vi. Men årsakene til dette ligger et helt annet sted enn at Paleets profil eller butikkmiks er feil, sier Aurlien.

Senterlederen mener Johnnylove har et stort potensial for å selge godt, men ønsker ikke å gå inn i hva han mener burde vært gjort for å få ut dette potensialet.

- Den første høsten da Johnnylove var her, omsatte butikken kjempegodt. Så gikk det litt tid, så ble det ikke helt slik verken vi eller Vinnem ønsket. Butikken omsatte ikke som den skulle, sier Aurlien.

God start for butikken i Trondheim

Klesprodusenten la et tøft år bak seg i fjor, med et underskudd på 6 millioner kroner. Vinnem har imidlertid fått inn ny kapital, og blant annet har tidligere Angen Group-sjef Tor Jarle Warø kommet inn på eiersiden.

Klesprodusenten har de siste årene gjort store investeringer i Europa, deriblant Danmark og Tyskland, og åpnet i fjor en butikk i Olav Tryggvasons gate i hjembyen Trondheim. Vinnem forteller at butikken i Trondheim har vært en suksess.

- Vi ligger på budsjett, og butikken er en veldig positiv ting. Folk er glade for at vi har kommet inn til byen, og vi får vist frem et stort sortiment. Dette er det stedet i verden hvor man kan se Johnnylove som et fullverdig brand. Vi får besøk både av trøndere, fra folk andre steder i landet, men også internasjonalt. Vi selger mange produkter i Skandinavia og Europa, spesielt Tyskland. Vi har hatt folk både fra Canada og Tyskland som stikker innom, forteller Vinnem.

- Øker salget

Gründeren forteller imidlertid at langt viktigere for selskapet enn egen butikkdrift, er salg av klær til andre butikker.

- Vi selger mer og mer klær til det som er kjernevirksomheten vår, altså andre butikker. Dette øker sakte, men sikkert. Den underliggende driften er god, sier Vinnem.

- Er dere på utkikk etter en ny butikk i Oslo?

- Vi har 50–60 butikker som selger klærne våre som ligger innen en times reise fra Oslo. Det er ikke sånn at vi på død og liv må åpne en ny butikk her. Men vi følger med på hva som dukker opp. Skal vi starte opp noe nytt, burde vi ha lokaler som her i Trondheim, med egne vinduer og kontroll på hva som stilles ut. Vi har ingen konkrete lokaler for hånden, men ser an litt hvor det kan være aktuelt. Det kan være i kvadraturen, men det kan også være mellom Grünerløkka og sentrum, sier Vinnem.

Bildet er tatt like før åpningen av butikken i Paleet i Karl Johans gate i Oslo i starten av september 2014. Foto: Foto Kristin Svorte
John Erling Vinnem har også en stor butikk i Olav Tryggvasons gate i Trondheim. Denne butikken går ifølge Vinnem godt, samtidig som Johnny Loves kjernedrift, nemlig salg av klær til andre butikker, har økt i løpet av det siste året. Foto: jens petter søraa
Senterleder Øystein Aurlien ved Paleet. Foto: Kristine Jakobsen