Selskapene som slår seg sammen er Trønderenergi elektro og Elnett energi. Førstnevnte er heleid av Trønderenergi, mens Gudbrandsdal energi er største eier i Elnett.

Ambisjonen er å få på beina en stor nasjonal energientreprenør som kan ta på seg store oppdrag innen bygging av blant annet trafostasjoner, kraftstasjoner, belysning av veier, belysning langs jernbane og landstrømanlegg. Hovedkontoret vil ligge i Trondheim.

- Markedet for å bygge, utvikle og vedlikeholde samfunnets energi- og elektroinfrastruktur vokser. Samtidig blir det færre og større tilbydere i dette markedet, konkurransen hardner til. Ved å fusjonere tar vi grep for styrke posisjonen inn mot dette voksende markedet, sier konsernsjef Ståle Gjersvold i Trønderenergi.

70 ansatte

Det nye selskapet vil har rundt 70 ansatte når sammenslåingen er videreført. Alle ansatte i de to selskapene som slås sammen skal ifølge Gjersvold få tilbud om å være med videre.

Omsetningen neste år anslås til mellom 130 og 140 millioner kroner.

Trønderenergi vil bli største eier i det nye selskapet, med 49 prosent av aksjene. Eierne av Elnett energi vil har de resterende 51 prosent av aksjene. Det betyr at Gudbrandsdal energi, som i dag eier 1/3 av Elnett, blir nest største eier i det nye selskapet.

Sjefen for selskapet blir Alf Egil Husby. Han har tidligere jobbet for Trønderenergi og ledet blant annet den Trønderenergi-eide bredbåndsutbyggeren Loqal, før selskapet ble solgt til Get i 2013.

Det nye energientreprenørselskapet har foreløpig ikke fått noe navn.

Milliardmarked

Trønderenergis konsernsjef har stor tro på at markedet for denne type energiinfrastruktur kommer til å øke i årene som kommer.

Bare i Midt-Norge anslår Trønderenergi et marked på flere hundre millioner kroner for denne typen oppdrag. Nasjonalt er det anslått til godt over en milliard.

Konkrete prosjekter som Gjersvold ser for seg å konkurrere om, er oppgradering av jernbanestrukturen, sentralnett som må bygges ut i og utenfor regionen, samt Trønderenergis eget strømnett.

- Blir ikke Trønderenergi i flere tilfeller oppdragsgiver til egen entreprenørvirksomhet?

- Nå er dette et uavhengig selskap. Så dette selskapet må konkurrere mot alle andre i denne bransjen for å få oppdrag i Trønderenergi, sier Gjersvold.

Tar oppdrag i hele landet

Selskapet blir nå det eneste selskapet i denne bransjen av størrelse som holder til i Midt-Norge. Gjersvold sier at selv om det er et stort marked for selskapet i Midt-Norge, vil det forsøke å få oppdrag i hele landet.

- Vi skal bygge en nasjonal energientreprenør med hovedbase i Midt-Norge. Fusjonen av de sterke Elnett energi- og Trønderenergi elektro-miljøene setter oss i posisjon til å kunne få dette til, sier Gjersvold.

Konsernsjef iTrønderenergi, Ståle Gjersvold, mener det nye energientreprenørselskapet skal være i stand til å ta på seg store prosjekter over hele landet. Foto: Mariann Dybdahl, MARIANN DYBDAHL