- En sammenslåing har vært diskutert i styret, og det er en god idé. Men vi kan ikke bare hoppe rett i det ta det hele på en gang, sier Per Kristian Skjærvik, som har vært styreleder i Trønderenergi siden 2007.

Han sier ideen om en midtnorsk kraftgigant, som ble kjent på Trøndlagsmøtet fredag, har eksistert i mange år, men at man for rundt ett år siden tok det opp igjen mer konkret.

- Hvem sin idé og visjon er dette?

- Da jeg var politiker, var jeg opptatt av hvem som får æren av å lansere en idé. Nå er jeg mer opptatt av å få ting gjort. Det er ikke i media vi skal slå oss sammen, sier Skjærvik.

Adresseavisen mener: Tid for å slå sammen e-verkene

- Ulike selskapskulturer

Han tør ikke å anslå hvor lang tid prosessen kan ta, og viser til da man i 2001 forsøkte å gjøre en mindre sammenslåing:

- Da stoppet hele prosessen på grunn av fem øre i prisforskjell på nettleien, forteller han.

- Ikke alle har uttrykt begeistring etter at NTE lanserte ideen?

- Kostnad for våre kunder er et avgjørende punkt. Og så er en slik sammenslåing en stor prosess: Det er snakk om ulike selskapskulturer og ulike merkevarer. Sånt tar tid, sier Skjærvik.

Overfor Trønder-Avisa kommenterer NTE-styreleder også ideen:

- Dette er en visjon som må modnes hos politikerne. Men på en visjonskonferanse må vi komme med slike visjoner, sier styreleder Bjørnar Skjevik til Trønder-Avisa.

Les også: Frykter høyere strømpris med færre kraftselskaper

Positiv ordfører

Trondheimsordfører Rita Ottervik (Ap) ser for seg en prosess som vil ta tid.

- Jeg har vært for en sammenslåing av NTE og Trønderenergi i mange, mange år. Så dette er et positivt utspill, sier Ottervik.

Les også: Ottervik ba om energisamarbeid på hagefest

Leder av Næringsforeningen i Trondheimsregionen Berit Rian er ikke udelt positiv:

- Dette er et utspill, og jeg vet ikke om sammenslåing er måten å gjøre det på. Og så er jeg litt overrasket over måten de lanserer ideen på. Det er eierne som må finne ut av dette sammen, sier Rian.

Leder av Næringsforeningen i Trondheimsregionen Berit Rian.

- Unngå lokaliseringsdebatt

- Tanken om å samle kraftselskapene er veldig god, spesielt når vi nå blir ett Trøndelag. Kraftselskapene vil spille en helt annen rolle for enn den gjør i dag, og sitter på nøkkelen til mye for fremtidens utvikling. Utspillet er spenstig, og det er bra at man tenker stort og offensivt, sier stortingsrepresentant Torhild Aarbergsbotten (H).

Men hun advarer mot lokaliseringsdebatt før man i hele tatt kommer i gang med debatten.

- Vi kan ikke gå i samme grøfta som i mange kommunesammenslåinger hvor man først og fremst krangler om hvor hovedkontoret skal ligge, sier Aarbergsbotten.

Konsernsjef Ståle Gjersvold i Trønderenergi dro i gang noe som kunne ligne på en lokaliseringsdebatt etter utspillet. Han sa et en ny kraftgigant i så fall må lokaliseres i Trondheim, i nærheten av NTNU og Sintef.

Les også: For dumt ikke å stå sammen

Les også: Her er de viktigste økonominyhetene i 2016 på fem minutter