- Det er stort både å være med i finalen i en internasjonal gründerkonkurranse og bli nevnt i årets Impello-liste. Det kan gi oss mer oppmerksomhet og slik flere kunder, sier Knut Løkke som er gründer og daglig leder i Myworkout.

Myworkout er en treningsapp som ut fra NTNU-forskning regner ut din biologiske alder basert på trening. Myworkout er en av tolv bedrifter som onsdag blir presenter under Impello-analysen på en liste kalt «Ones to watch».

Venter viktige nyheter

Det er tredje år på rad at konsulentselskapet Impello og teknologinettstedet Trondheimtech kårer selskapene de tror vil gjøre seg bemerket det neste året.

- Med denne listen ønsker vi å trekke frem teknologibedrifter som allmennheten kommer til å høre mer fra de neste seks månedene. Vi har gått gjennom alle nyetableringene de siste årene, for å kartlegge hvem vi tror vil komme med viktige nyheter, sier senioranalytiker Jon Ragnar Viggen i Impello.

På denne listen står altså Myworkout, treningsappen som også er videre i innovasjonskonkurransen «The 5th Asia Pacific Innovation Awards Ceremony». Denne konkurransen blir kalt en «Oscar» for innovasjon innenfor helse, og vinnerne kåres i Singapore 26. april.

Myworkout: Med en treningsapp skal de løse løse inaktivitetsproblemet i verden. Her er daglig leder Knut Løkke og kommunikasjonsansvarlig Marthe-Lise Lein på tredemøllen.

Anbefaler intervaller

Myworkout ble etablert i 2013, og holder i dag til på Tunga, hvor de også har treningsstudioet Tren her. De har også en treningsklinikk i samme lokale, og et annet treningsstudio på Nardo.

- Idag er hele 80 prosent av befolkningen inaktive, ifølge Verdens Helseorganisasjon er inaktivitet en av vår tids aller største samfunnsutfordringer og tar 3.2 millioner menneskeliv hvert år. Inaktivitet er blitt mer dødelighet enn røyking. Det vil vi gjøre noe med, sier Løkke som har basert appen på NTNU-forskning om at å gå eller løpe i motbakke hvor du blir andpusten i fire minutters intervaller er det beste for å holde seg i form, og ikke ha høyere biologisk alder enn reell alder.

- Det unike med appen er at den lærer brukeren å trene effektivt, og at den tallfester fysisk helse og kapasitet med vitenskapelig presisjon på en enkel og forståelig måte. Det er motiverende å se sin egen treningsfremgang, sier Løkke.

Dette er de tolv utvalgte: (Vurderingeringer gjort av Impello/Trondheimtech)

Myworkout: Selskapet har utviklet en app som kan kalkulere ditt oksygenopptak og biologiske alder med høy treffsikkerhet. Selskapet som hittil har levert treningsinstruksjoner over internett, kan med denne appen fort bli en av de store overraskelse i 2017.

Optomar: Optomar hjelper fiskeoppdrettere å finne ut hvor mye fisk de har i sjøen ved hjelp av lasermålinger. Løsning skal kunne gjøre målinger med en nøyaktighet som langt overgår alt tilgjengelig på markedet i dag.

Memoscale: NTNU-spin off som selger en programvare som effektiviserer storskala datalagring ved å bruke konseptet «Erasure Coding». Programvaren skal kunne redusere datalagringskostnader og energiforbruk ved datalagring med opptil 60 prosent.

Contextual: Plattform for analyse av store mengder med nyheter i sanntid for å hjelpe aksjeinvestorer med å holde oversikten. Selskapet har fått plass i The Propeller Program som er Tapads nye mentorprogram i NYC.

Dogu: Selskap gründet av NTNU-studenter leverer løsninger for infoskjermer og salgsskjermer til bedrifter. Etter bra vekst hjemme satser Dogu nå i USA.

Dogu: Gjort suksess med digitale salgsskjermer i Norge, satser nå på markdet i USA. Fra venstre: Kristoffer Øseth, Vegard Holter og Torben Sørensen. Stående bak er gründer Sindre Haaland.

Eelume: Fjernstyrt robotslange som kan utføre inspeksjon, vedlikehold og reparasjoner på subsea-installasjoner. Utviklet på NTNU, og har fått med Kongsberg Maritime og Statoil på laget.

Flowmotion: FlowMotion er en spennende startup fra Entreprenørskolen på NTNU (ES) som har laget en stabilisator for smarttelefoner og GoPro-kamera. Fantastisk resultater på crowdfunding, både på Kickstarter og på Live Crowdfunding Experience 2016.

Technium (endrer navn til Retyre): Studentutviklet konsept for sykkeldekk med glidelås, som gjør det mye raskere å legge om dekk ved behov. Selskapet landet distribusjonsavtale med XXL.

Technium/Retyre: Oppfinnelsen er sykkeldekk med glidelås, noe som gjør det mye raskere å legge om dekk ved behov.

Beatstack: Utviklet aktivitetsmålet Personal Activity Intelligence (PAI) basert på helsedata fra Nord-Trøndere. PAI kommer på markedet i år gjennom treningsarmbåndet Mio Slice (utviklet av Mio Global). Fått mye oppmerksomhet i internasjonal presse.

Dropracks: Studentbedrift fra ES som har utviklet et nedsenkbart takstativ for biler som gjør det enkelt å laste skibokser, sykler og annet utstyr du ønsker å ha på taket. Gjorde det veldig bra på Live Crowdfunding Experience i 2016.

BluEye Robotics: Har utviklet en undervannsdrone til forbrukermarkedet som kan dykke ned til 100 meters dyp. Dronen forventes å være i salg i løpet av 2017.

Seram Coatings: Selskap fra NTNU som har knekt koden for spraycoating av det harde stoffet silisiumkarbid på industrielle applikasjoner. Fikk nettopp 18 millioner i EU-midler og planlegger nå produksjon i Trondheim.

Seram Coating: Like før jul feiret de med kake at de fikk tildelt to millioner euro fra EU. Fra venstre: Gisle Østereng, Nuria Espallargas, Sigrid Sognli Høyem, Daniel Perello og Fahmi Mubarok.